Претрага
[rstr_selector]

Drgačevo se odbranilo od poplava ali od ministara teško

Prošle nedelje su Lučani zbog obilnih kiša ponovo bili u žiži javnosti. Nabujala Bjelica je ovoga puta uspela u Dragačevo da dovede dva ministra, a na javnosti je da prosudi da li su oni tamo dolazili zbog izborne kampanje koja je u toku ili stvarne brige za meštane.

Iz pokreta „Dveri“ ovako ocenjuju odvojene posete ministra vojnog Bratislava Gašića i Velimira Ilića, ministra za vanredne situacije. Saopštenje „Dveri“ prenosimo u celosti:

– Iza nas je žestoko radna nedelja ministara u Vladi Srbije, koji su umesto da rešavaju nagomilane državne probleme uveliko u izbornoj kampanji u Dragačevu – razume se, o državnom trošku.

Dok Vojni sindikat Srbije tvrdi da su plate profesionalnih vojnih lica smanjene za 30% i traži reakciju nadležnog ministarstva, ministar Gašić se šeta po opštini Lučani i glumi poštara ministra pravde Selakovića koji je obećao da će Lučanima vratiti jedan sudski dan pošto im je oduzeo ceo Sud. Usput je ministar Gašić posetio i fabriku „Milan Blagojević“, čisto da proveri da li su završeni spiskovi svih radnika koji su obavezni da glasaju za SNS pod prinudom da će izgubiti posao ako to ne učine. Na kraju je obišao i jednu socijalno ugroženu porodicu i dodelio pomoć iz nepoznatog izvora, zaboravljajući da je vlast SNS smanjenjem plata i penzija socijalno ugrozila sve naše porodice. Na kraju svoje posete Dragačevu ministar Gašić je održao smotru specijalnih jedinica SNS za upadanje po kućama i pritisak na birače. Koga, g. Gašiću, tim forama više mislite da prevarite?

Ministar Ilić neumorno i bez stida nastavlja kampanju po Dragačevu, iako je čitava istočna Srbija i dalje u vanrednoj situaciji, a građani u toj oblasti imaju niz nerešenih problema. To ministra Ilića uopšte ne interesuje. On je sad u kampanji protiv lokalne SNS sa kojom sedi u republičkoj vlasti i protiv Slobodana Jolovića sa kojim je u svoje vreme bio nerazdvojan. Pritom, ministar Ilić obećava saniranje problema reke Bjelice koji nije rešio za više ministarskih mandata, pa neko sada treba da mu poveruje da će to rešiti. Koga Vi, g. Iliću, više farbate?

Nedostaje još samo neki od ministara SPS-a, koje očekujemo narednih dana i koji bi ponovio najveće predizborno lažno obećanje koje se do sada čulo: da će SPS ako dođe na vlast u opštini Lučani zaposliti 2000 Dragačevaca?! Do sada ste decenijama bili na vlasti i to niste uradili, već je pod vašom vlašću broj zaposlenih bio sve manji i manji. Koga Vi iz SPS više lažete?

Ono što je posebno karakteristično, a ostalo je neprimećeno: niti jedna od ovih izbornih listi na vanrednim lokalnim izborima u opštini Lučani ne sme da izađe u javnost sa svojim nosiocem izborne liste i kandidatom za predsednika opštine. Listu SNS predvodi Aleksandar Vučić, listu SPS Ivica Dačić, a listu Nove Srbije Velimir Ilić. Gde su Vaši kandidati iz Dragačeva? Koga kandidujete za predsednika opštine? Hoće li Vučić, Dačić ili Ilić da budu predsednici opštine Lučani?

Pokret Dveri i izborna lista pod rednim brojem 3 „Dveri, poljoprivrednici i omladina za spas naše opštine – Milan Parezanovićˮ jedina je izašla sa svojim kandidatom za predsednika opštine i čovekom iz Dragačeva u nazivu liste, za razliku od svih drugih.

Poštovana gospodo na vlasti, izađite pred birače u Dragačevu sami, bez beogradskih ministarskih dahija, sa svojim kandidatima i programom, pokažite ko ste i šta imate da ponudite. Pokret Dveri je izašao sa svojim kandidatima i programom i spremno Vas čeka za sučeljavanje na bilo kojoj televiziji, kako bi narod video i čuo šta ko ima da ponudi. Ako uopšte smete da se pojavite na direktnom TV duelu, Vi ili Vaši ministri na privremenom radu u Dragačevu do 28. decembra.

 

Saopštenjem se oglasila i „Nova Srbija“ koja oštro kritikuje izjave novopostavljenog načelnika Moravičkog okruga, Slobodana Jolovića, za koga novosrbijanci tvrde da glasače dovodi u zabunu time što često menja stranačke dresove i daje oprečne izjave.

I saopštenje „Nove Srbije“ prenosimo u celosti:

– I tokom jučerašnjeg boravka ministra odbrane Bratislava Gašića u Dragačevu, novopostavljeni načelnik Moravičkog upravnog okruga Slobodan Jolović je ponovio svoje više puta iznete neistine, vezane za političku situaciju u Opštini Lučani, a u svetlu predstojećih lokalnih izbora, zakazanih za 28.decembar.

Naime, Jolović ne propušta ni jednu priliku da lažima i manipulacijama dovede u zabludu birače i situaciju i činjenice predstavi onakvima kakve one nisu. Imenovani je najpre danima proturao priče kako Srpska napredna stranka nije mogla da ide u predizbornu koaliciju sa Novom Srbijom zato što je, navodno, naša stranka od njih tražila 40 % odborničkih mandata. Naravno da je to notorna laž, jer sa Jolovićem niko od naših predstavnika nikakav kontakt nije ostvarivao na tom planu, niti je bilo razloga za tako nešto. Tokom jučerašnje posete ministra Gašića, Jolović ide korak dalje i priča kako je prethodnoj vlasti u Lučanima jedina opozicija bila SNS. Još jedna u nizu netačnih izjava Jolovića, jer svi se toga dobro sećamo, izvorni SNS je nakon lokalnih izbora u Lučanima 2012.godine bio deo vlasti, kada su sve parlamentarne stranke u Dragačevu, uključujući i SNS, sa svoja 4 odbornika, formirali blok protiv Jolovićevog Pokreta za Dragačevo, koji je jedini ostao u opoziciji. Međutim, kako je Joloviću više nego svojstveno da često presvlači i menja stranačke dresove, on je kasnije pristupio SNS-u i sada je prvi na odborničkoj listi koju predvodi ta stranka.

Dakle, još jednom kažemo jasno i glasno: protiv SNS-a i njenog predsednika Vučića nemamo ništa i to i naš predsednik Velimir Ilić ističe u svakoj prilici i na svakom mestu. Ali, protiv političkog kameleona i preletača Slobodana Jolovića, čoveka koji je unazadio Dragačevo, koji je mnogo puta nenamenski trošio budžetska sredstva republičkih ministarstava, uvek ćemo se boriti, pa i ovoga puta. On je sve drugo, samo nije autentični predstavnik SNS-a u Dragačevu, a članovi i biračko telo te stranke to vrlo dobro znaju, i znaju da će pre ili kasnije izdati i SNS i Vučića, kao što je izdao sve do sada.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *