Претрага
[rstr_selector]

Drugi ovogodišnji rebalans u Ivanjici

Načelnik Odeljenja za finansije Opštinske uprave u Ivanjici, Slobodan Popović, kaže da je ovim rebalansom predviđeno da opština na sebe preuzme sve obaveze Direkcije za izgradnju koja je ugašena na prethodnoj sednici.

– Sva potraživanja, obaveze i sudski sporovi koje je imala Direkcija za izgradnju prelaze na opštinu Ivanjica kao osnivača. Zbog toga je za te namene bilo važno obezbediti sredstva u budžetu, što je ovim rebalansom i učinjeno, kaže Popović i podseća da je lokalna samouprava imala zakonsku obavezu da ugasi ovo preduzeće do 1.decembra ove godine.

Opština ulaže u zdravstvo i turizam

Slobodan Popović kaže da je rebalans predvideo i sredstva za realizaciju nekoliko važnih projekata na teritoriji opštine Ivanjica.

– Predviđena su sredstva koja ćemo dobiti od Kancelarije za javna ulaganja za adaptaciju objekta Medicine rada u Domu zdravlja. Radi se o iznosu od 13 miliona i 982 hiljade dinara. Takođe, opredelili smo i sredstva za učešće opštine Ivanjica na realizaciji projekta rekonstrukcije magistralnog cevovoda Lučka reka-Javor dužine 1.130 metara. Ukupna vrednost tog projekta je 174.000 evra, a učešće naše opštine iznosiće 74.000 evra. Naravno, da bi bilo moguće sprovesti postupak javne nabavke bilo je neophodno da do 1.decembra opredelimo ta sredstva u budžetu. Za izgradnju vidikovca u Kušićima izdvojili smo 386.000 dinara, za turističku signalizaciju 90.000 dinara, a povećali smo i učešće opštine Ivanjica u troškovima Regonalne deponije „Duboko“, rekao je načelnik ivanjičkog Odeljenja za finansije.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *