[rstr_selector]

Država na proleće rekonstruiše kanal Parmenac-Katrga

Vlada Republike Srbije finansiraće rekonstrukciju kanala Parmenac-Katrga, a kako najavljuju iz Ministarstva poljoprivrede ovaj celokupan projekat biće vredan oko 10 miliona evra.

Prema rečima Draga Miloševića, predsednika čačanskog Saveta za poljoprivredu, oko 220.000 miliona dinara koštaće samo primarno osposobljavanje sistema da bi voda potekla kanalom.

– Juče smo pozvani u Gradsku upravu na prezentaciju projekta revitalizacije kanala Parmenac-Katrga, ljudi iz firme „Ekting“ iz Beograda, koja je radila projekat rekonstrukcije, odnosno revitalizacije tog sistema kanala Parmenac-Katrga, primarne i sekundarne mreže. Dobili smo informaciju da je projekat gotov i da su dobijene i vodne saglasnosti od Vodne zajednice Srbije. Pošto su se stekli uslovi da se krene u realizaciju revitalizacije tog kanala, mi smo dobili informacije da grad Čačak treba da do 31. januara naredne godine izda građevinsku dozvolu, a nakon toga bi se pristupilo svim onim aktivnostima vezanim za radove na revitalizaciji kanala Parmenac-Katrga. To će se finansirati iz sredstava kredita,orijentaciono,dobili smo informaciju da će ti radovi, u prvoj fazi koštati oko 220 miliona dinara, da se dovede kanal u to stanje da voda protekne sa brane u Parmencu do Katrge. To, kako nas je informisao posebni savetnik ministra za poljoprivredu je prioritet, jer do sada dosta se ulaže u navodnjavanje, naročito u Vojvodini. Međutim u ovom delu Srbije, južno od Save i Dunava, Čačak je prva teritorija gde Republika ulaže sredstva u revitalizaciju sredstava za navodnjavanje – izjavio je Drago Milošević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *