Претрага
[rstr_selector]

„Država sve to može da reši, ako želi”

Opština Čajetina je, posle četiri meseca, dobila potrebnu dokumentaciju za tri parcele na vrhu Tornika gde je planirano da bude poslednja stanica buduće gondole, što im je omogućilo da podnesu zahtev za građevinsku dozvolu. Međutim, kako kaže Bojana Božanić, direktorka Javnog preduzeća „Gold gondola”, na četiri planirane faze izgradnje gondole ostaju problemi vezani za rešavanje imovinsko pravnih odnosa.
– Mi se nismo oglušivali na pozive države da zahteve za dozvole podnosimo fazno. Mi jednostavno nismo bili u mogućnosti da tako nešto učinimo. Moram da ponovim da je na četiri od pet faza u pitanju zemljište koje pod sporom i koje je u svojini države Srbije. Dakle, država sve to može da reši, ako želi, kaže Božanić.

Apel

Direktorka Javnog preduzeća „Gold gondola” podseća da samo na poslednjoj stanici buduće gondole, na vrhu Tornika, nije bilo te vrste spora.
– Tu se nalaze tri parcele koje su u svojini Republike Srbije i na korišćenju su javnim preduzećima. Međutim, ni ta preduzeća nisu tako ekspresno reagovala nego im je trebalo više od četiri meseca da nam daju sve saglasnosti iako su nam tvrdili da, navodno, nema nikakvih problema. Nije sve baš tako jednostavno kao što Ministarstvo građevinarstva tvrdi i kaže da smo mi, eto, odjednom odlučili da uradimo nešto za dobrobit naše opštine. Kroz radnu akciju koju smo sazvali za 11. februar, zapravo apelujemo da država reši pitanje državne imovine koja se nalazi na trasi gondole, rekla je Bojana Božanić.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *