Претрага
[rstr_selector]

Državna Komisija za utvrđivanje sukoba interesa ispituje slučaj Zvonka Mitrovića

Neizvesna sudbina pasa lutalica, čak i u ovim zimskim danima kada su oni suočeni sa hladnoćom i glađu, ponovo je u senci diskusija o azilu koje Čačani slušaju već nekoliko godina.

Ovoga puta u žiži javnosti našao se član Gradskog veća Zvonko Mitrović, čija je firma putem javnih nabavki dobila posao na izradi projekta budućeg azila u Milićevcima. Celokupan posao oko prihvatilišta za nezbrinute životinje vodi pomoćnica gradonačelnika Mirjana Đoković, koja inače dolazi iz iste partije iz koje i Mitrović, Srpske napredne stranke. U vreme kada se do posla dolazi teže nego ikad, zbog brojnih zloupotreba i nepravilnosti koje građani svakodnevno posmatraju, logično je što su javne nabavke i tenderi sve više pod budnim okom javnosti.

Kako su naši vlastodršci poznati po tome da pred izbore gase požare koje su tokom svoje vladavine sami zapalili, tako je i Mirjana Đoković, tražila mišljenje viših instanci da bi se prekratile priče oko sumnji u sukob interesa u slučaju Zvonka Mitrovića. Služba javnih nabavki u Gradskoj upravi Čačka, poverena je tek postavljenom pravniku Nebojši Bežaniću, koji o postupku ove javne nabavke kaže:

Nakon obelodanjivanja da je Mitrović istovremeno u svojstvu člana Gradskog veća, kao najniži ponuđač, dobio posao na izradi projekta budućeg azila, gradom su počele da kruže priče da azil nije jedini posao koji je ovaj visoki funkcioner dobio od grada. Od čoveka koji u Čačku rukovodi javnim nabavkana, saznajemo koliko ima istine u svemu tome:

Bežanića smo upitali i da li se ikada na koordinacijama i sastancima postavilo pitanje da li je Zvonko Mitrović, stupivši na funkciju člana Gradskog veća, preneo pravo upravljanja nad svojom firmom drugom licu, što je po Zakonu o sprečavanju sukoba interesa pri vršenju javnih funkcija, bio u obavezi:

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *