Претрага
[rstr_selector]

Dve godine bez plate

Radnici preduzeća „Jugoprevoz-ugopromet“ nisu primili platu već 21 mesec. Od oko 40 radnika pre privatizacije ostalo ih je svega 12, koji čak ne znaju ko je sadašnji gazda firme.

Prema izjavi predsednika Veća samostalnog sindikata Čačka Slobodana Jelića, radnici su prošlog petka dolazili u sindikat kako bi saznali u čijem vlasništvu je preduzeće i kome da se obrate za pomoć.

“ Posle privatizacije, ova firma je išla iz ruke u ruku i vrlo je teško saznati ko je sadašnji vlasnik. Ranije je u ime vlasnika sa sindikatom pregovarao Saša Poleksić iz Beograda, ali kako saznajem on je sada smenjen. Rečeno mi je da je „Jugoprevoz-ugopromet“sada kupio Slovenac Milavž Borec.“ – kaže Jelić. On dodaje da se čuo sa novim vlasnikom, koji mu je rekao da je upućen u problematiku i da će se javiti kako bi problem zaposlenih bio rešen.

Sadašnji kupac Milavž Borec, četvrti je vlasnik „Jugoprevoz-ugoprometa“. I suprug srpske ministarke zdravlja Slavice Đukić-Dejanović, Ranko Dejanović bio je u jednom periodu vlasnik ove čačanske firme.

Preduzeće „Jugoprevoz-ugopromet“ privatizovano je 2007. godine. Tada ga je po ceni od 88 miliona dinara kupio vlasnik preduzeća „Jezero“ iz Knića.

Preduzeću je zbog neplaćenog duga struja isključena već mesecima, a radnici nekoliko godina ne dolaze na posao. Ova ugostiteljska firma poseduje 57 odsto površine objekta autobuske stanice u Čačku, kao i restoran na autobuskoj stanici u Mrčajevcima.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *