Претрага
[rstr_selector]

Dve saobraćajne nezgode u Čačku, jedno poginulo lice, pet lakše povređenih

Policijska uprava

policija-servis-obrU toku prethodna 24 časa na putevima u Moravičkom okrugu dogodile su se dve saobraćajne nezgode. Obe nezgode evidentirane su u Čačku i u njima je jedna osoba izgubila život, a pet je zadobilo lakše povrede, saopštila je Policijska uprava u Čačku. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje da poštuju saobraćajne propise, naročito ograničenja brzine kretanja.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informaciji iz čačanskog vodovoda, danas će se vršiti priključenje na vodovodnu i kanalizacionu mrežu poslovnog objekta „Lidl“, zbog čega je u Beogradskoj ulici moguće kratkotrajno zatvaranje vode, kao i u Kursulinoj ulici gde će se raditi na popravci kvara. Učesnicima u saobraćaju se savetuje da na pomenutim lokacijama ispoštuju privremenu vertikalnu signalizaciju. U Gornjem Milanovcu su zbog radova na saniranju kvarova do 11.00 sati bez vode Ulica Proleterskih brigada, a do 12.00  Rudnička ulica. Na području Dragačeva je došlo kvara na pumpnom postrojenju zbog čega su bez vode Markovica, Dučalovići, Rtari i Tijanje kvar će biti saniran u toku pre podneva.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrHitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 89 puta, od tog broja 46 pregleda je obavljeno u ordinaciji, a 43 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu pregledali 25 pacijenata u ambulanti, a 15 puta su izlazili na teren. U ivanjičkoj Hitnoj pomoći evidentirana su 63 pregleda, od kojih je pet na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike danas mogu izazvati tegobe kod osoba sa srčanim i respiratornim obolјenjima, a svim hroničnim bolesnicima se savetuju umerene aktivnosti. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti problemi sa snom i glavobolјa.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU porodilištu u Čačku u prethodna 24 sata rođene su tri bebe i to dve devojčice i jedan dečak. U istom vremenskom periodu u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu rođen je jedan dečak.

Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Saobraćaj je umerenog intenziteta i van većih gradova se odvija bez zastoja. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i čestih pljuskova, vozačima se savetuje da smanje brzinu i prilagode vožnju uslovima na putu, kao i da budu oprezni na putevima koji vode kroz stenske useke i klisure zbog mogućih odrona kao što je slučaj na deonici Užice-Bela Zemlja, u mestu Surduk gde se zbog opasnosti od odrona saobraćaj odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake.
Svi glavni putni pravci su prohodni, a više strpljenja potrebno je na onim deonicama na kojima ima radova.
Izmenjen je saobraćaj zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka, pa se iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta vozila povremeno propuštaju jednom kolovoznom trakom, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija ulicama Nikole Tesle, Kulinovačko polje Potez 4, Radenka Janjića, Dragiše Mišovića, Bulevarom oslobođenja i nazad na obilaznicu oko Čačka.
Na deonici Guča – Ivanjica u toku je sanacija klizišta u Vučkovici pa će se do 10. avgusta saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, a zbog radova vozila se naizmenično propuštaju i na deonicama Požega – Divljaka i Gornji Milanovac – Preljina. Nastavljeni su radovi na periodičnom održavanju na putu Topola – Rudnik gde će se saobraćaj do kraja juna odvijati uz naizmenično propuštanje vozila, a za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 tone na snazi je zabrana kretanja.

Поделите вести