[rstr_selector]

Dve ustanove, tri direktora

Na jučerašnjoj sednici Skupštine Čačka, ponovo je aktuelizovana priča nezakonitog smenjivanja direktorke Predškolske ustanove „Radost“, Marice Nešović.

Odbornik „Dveri“ Radisav Racković podsetio je da će građani Čačka morati da plate to što se neko nije pridržavao zakona, kao i to što umesto jedne, Čačak ima dve predškolske ustanove i tri direktorke:
– U izveštaju o radu vrtića stoji da je Upravni odbor ustanove 2013.godine doneo zaključak kojim smenjuje tadašnjeg direktora, Maricu Nešović. Upravni odbor nikako nije mogao da donese zaključak nego rešenje o razrešenju direktora. Na osnovu toga, Marica Nešović je podnela tužbu i dobila spor. Sud je naložio Upravnom odboru Predškolske ustanove da ispravi grešku što su oni i učinili, ali tek posle tri godine, odnosno ove godine. To je toliko veliki propust koji će građane Čačka skupo koštati. Faktički, Marica Nešović je sve ovo vreme bila direktor iako tu funkciju nije obavljala. Pred zakonom je ona bila direktor, kaže Racković.

Sraman je način na koji je Marica Nešović smenjena

Racković kaže da je Marica Nešović trpela veliki pritisak tadašnjih vlasti da podnese ostavku 2013. godine.

– Vređali su je, pretili, a mislim da je bilo i fizičkih obračuna. Smenili su je kad nisu uspeli da je nateraju da podnese ostavku, rekao je Racković.

Čačak odavno nije imao direktorku kakva je Marica Nešović

Radisav Racković tvrdi da se u presudi zbog nezakonite smene radi o milionskim sumama koje će morati da plate građani Čačka.

– Ne znam tačan iznos, ali se radi o ogromnom novcu. Sve se to dešava zbog nečije greške. Pri tom, želim da naglasim da grad Čačak odavno nije imao direktorku kakva je Marica Nešović, zaključio je Racković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *