[rstr_selector]

Dveri: Akcioni plan zapošljavanja neodrživ

Šef odborničke grupe Dveri u Skupštini Čačka, Aleksandar Tanasković, tvrdi da je akcioni plan zapošljavanja za ovu godinu napravljen van zakonske norme i da odbornicima nije predstavljen u zakonom propisanom roku. Takođe, Tanasković kaže da na te tvrdnje Dveri nisu dobile adekvatan odgovor od predsednika i sekretara Skupštine zašto je to tako urađeno. On dodaje da ovogodišnji plan zapošljavanja nije ništa drugo do prepisivanje loših planova iz prethodnih godina.
– Dosadašnji planovi suštinski nisu ništa promenili niti doprineli povećanju zaposlenosti. Mladi se i dalje iseljavaju iz Čačka, a privreda stagnira i privrednici odlaze odavde. Ovako postavljen akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu je neodrživ i sa njime se ništa neće rešiti, kaže Tanasković.

„Niko neće znati kako će 38 miliona biti potrošeno”

Tanasković smatra da je stranka na vlasti svesna neodrživosti akcionog plana zapošljavanja za ovu godinu zbog čega pribegava raznim pomoćnim sredstvima.
– Ono što je problematično jeste to što je Srpska napredna stranka svesna toga, pa pravi neke partijske savete koji će davati preporuku predsedniku Skupštine za dodelu tih sredstava. U pitanju je skoro 38 miliona dinara za koje se neće znati ni kako su potrošena, ni ko ih je dobio, ni po kom kriterijumu. Na pitanje ko su članovi lokalnog Saveta za zapošljavanje nismo dobili odgovor. Sumnjamo da će se proces zapošljavanja odvijati u kancelarijama i prostorijama Srpske napredne stranke i da će to, praktično, biti izmeštanje vlasti iz Skupštine grada u prostorije SNS-a u Čačku, rekao je Tanasković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *