Претрага
[rstr_selector]

Dveri Čačak: Besmisleno je utrošiti 100 miliona dinara na „Školu roditeljstva”

Dveri su se danas oglasile saopštenjem u kome navode da će novac koji je Grad dobio od države, u iznosu od 100 miliona dinara, biti utrošen za radionice koje će se sprovoditi u okviru „Škole roditeljstva”.

Radmila Živković, odbornica Dveri i predsednica Komisije za rodnu ravnopravnost i podršku porodici u čačanskoj Skupštini, kaže da je besmisleno opredeliti taj novac za radionice na kojima će veoma mladi ljudi kazivati već iskusnim roditeljima kako da se poprave u toj odgovornoj ulozi. Ona ističe da taj novac treba potrošiti racionalno i pomoći porodicama koje moraju da se zaduže kako bi svojoj deci obezbedili knjige i odeću za školu.

– To su sredstva namenjana za socio-edukativne programe koji će se odvijati do 1. decembra. Dr Slavica Dragutinović, predsednik Saveta za populacionu politiku u Čačku je, zajedno sa drugim ljudima iz vlasti, taj novac opredelila Predškolskoj ustanovi „Moje detinjstvo”, a eventualni će jedan deo odraditi „Gimnazion”. Dakle, sredstva su ogromna, a pitanje je po kojim programima i ko će uopšte izvoditi tu „Školu roditeljstva”, kao i koje će pozitivne posledice to imati po ovaj grad i po natalitet. Tim novcem bi itekako trebalo da se pomogne porodicama sa decom, s obzirom na to da je počela školska godina i da je cena udžbenika i pribora zaista visoka. Takođe, moglo bi se pomoći deci bez roditelja, bolesnoj deci koja se leče sms porukama, mogao bi da se poboljša rad svih kuhinja u gradu, počev od predškolskih, pa do školskih. Zar nije bilo delotvornije da se deo tog novca uloži u predškolske ustanove, u objekte, da se ta struktura poboljša, pita naša sagovornica.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *