Претрага
[rstr_selector]

Dveri Čačak: Počele javne pretnje opoziciji

Gradska organizacija Dveri Čačak obratila se danas javnosti saopštenjem u vezi sa pretnjama upućenim opozicionarima od strane članova SNS-a.

U saopštenju Dveri se, između ostalog, navodi:

„Nervoza u redovima vladajuće stranke postaje sve veća i oni više i ne kontrolišu svoju agresivnost. Počeli su da upućuju otvorene pretnje onima koji misle drugačije. Samo u proteklih 48 sati u Čačku smo imali dva slučaja javnih pretnji opozicionarima od strane članova SNS. Istovremeno, na plakatima koji najavljuju promociju knjige Boška Obradovića cepali su isključivo njegovo lice, što je definitivno jezivo i nije primereno“, navode Dveri u saopštenju i naglašavaju da očekuju hitnu reakciju nadležnih organa, hapšenje i krivično gonjenje Igora Longvinova, zaposlenog u Crvenom krstu Čačak i Slobodana Bugarskog, profesora istorije u čačanskoj školi, zbog izrečenih pretnji smrću svima koji žele da smene aktuelnu vlast.

„Pozivamo SNS u Čačku da napokon ponese odgovornost za nenormalnu atmosferu u društvu i da ljudi koji prete opozicionim aktivistima i građanima budu adekvatno kažnjeni. Ovakve izjave i širenje mržnje ne mogu ništa dobro doneti nikome u našem narodu“, stoji u saopštenju.

U vezi sa ovim događajima oglasio se i Milenko Paunović, advokat i član pravnog saveta Srpskog pokreta Dveri Čačak koji kaže da se ovde ne radi o SMS pretnjama već o pretnjama koja su dotična lica snimila a kojima se ugrožava bezbednost građanima Čačaka koji ne misle isto kao aktuelna vlast.

– Jedno lice koje je uputilo te pretnje je profesor istorije u OŠ „Filip Filipović“, drugo lice koje je uputilo te pretnje je zaposleno u Crvenom krstu. Ovde se prosto radi o pretnjama smrću, gde se kaže da sva lica koja se u ovom momentu bore protiv ovog režima jesu izdajnici koji će biti pobijeni. To se može javno naći na društvenim mrežama i mi kao Pravni savet Srpskog pokreta Dveri smatramo da postoje elementi krivične odgovornosti, da je to jedno veliko uznemirenje javnosti i da uopšte nema potrebe za takvim načinom političke komunikacije. Ovo govori o nezdravom odnosu u društvu koji je ovaj režim napravio. Te pretnje, još jednom napominjem, su snimila lica koja su te pretnje uputila, to govori samo o njihovoj drskosti, bahatosti i bezobrazluku“.

U vezi sa daljim postupcima i merama koje slede, Paunović kaže da očekuje krivične prijave.

– Ono što očekujem jeste da će biti podnete odgovarajuće krivične prijave, da ćemo se, s obzirom na status tih lica, obratiti njihovim nadređenima, pre svega kod profesora Bugarskog obratićemo se direktoru škole u kojoj predaje. Mi smatramo da takvo lice uopšte nije podobno da ostane kao profesor u osnovnoj školi. Kakav primer to lice može dati deci?

Paunović se osvrnuo i na cepanje plakata kojima se najavljuje promocija knjige Boška Obradovića, zakazana za 19 časova u čačanskom Domu kulture.

– Na nekoliko mesta smo našli takve plakate, to je klasičan vandalizam. Iskopane su oči na plakatima, išvrljani su plakati, sve vreme pričamo o jednoj bahatosti i bezobrazluku. Neko to odobrava i neko to ne sankcioniše, imamo odobravanje ove vlasti da se tako ponaša prema političkim protivnicima, što je apsolutno nenormalno za svaku normalnu državu, zaključuje Milenko Paunović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *