Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Čačak u velikom problemu od kada je SNS došla na vlast

Kao reagovanje na današnje zasedanje Skupštine grada Čačka, Gradska organizacija Dveri je izdala sledeće saopštenje:

„Vladajuća većina u skupštini grada Čačka koju predvodi SNS danas je započela sednicu sa 38 odbornika, što je najminimalnija moguća većina od ukupnog broja od 75 odbornika. Pri tom su tri odbornika SNS u sukobu interesa jer su istovremeno predsednici mesnih zajednica i direktori škola, a jedan od njih je zbog toga i podneo ostavku, da bi je onda morao povući da bi vladajuća većina preživela.

Vlast je odbila preko 10 dopunskih tačaka dnevnog reda koji su predložili predstavnici opozicije, među kojima su bile neke veoma bitne teme za naše sugrađane, poput saobraćajnog haosa u gradu, nezavršavanja rekonstrukcije mosta na Moravi, skupih udžbenika za polazak dece u školu, pljačkaških privatizacija, čišćenja kanala Parmenac-Katrga, rešavanja pitanja Doma zdravlja u Ljubiću – sve ovo je vladajuća većina odbila da stavi na dnevni red. Međutim, dve teme posebno su značajne i vlast je sve učinila da one ne dođu na dnevni red skupštine grada:

1.      Slučaj korupcije u gradskom veću. Naime, SNS je u posebnom saopštenju prozvala jednog člana gradskog veća iz reda privrednika za korupciju, pritom zaboravljajući da je taj član upravo izabran od strane SNS. Ili je u pitanju pokušaj korupcije za koji treba da odgovara SNS, ili SNS kleveta lokalne privrednike i vodi rat protiv njih samo zato što imaju svoje mišljenje i kritikuju lokalnu vlast kad ne radi dobro. Ovo nam sve govori da se saopštenja SNS pišu bez znanja gradonačelnika Todorovića ili je i on – sledujući partijskoj disciplini – krenuo u obračun sa kolegama iz privrede koji su ga podržali za gradonačelnika.

2.      Pljačka gradskog budžeta od strane republike. Tražili smo informaciju o prisustvu gradonačelnika Todorovića na sastanku sa ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Anom Brnabić u vezi sa predlogom novog zakona o finansiranju lokalnih samouprava. Po ovom novom predlogu zakona republička vlast će opljačkati gradski budžet za 40 miliona i ključno je pitanje da li se gradonačelnik sa tim složio. Zašto nam Vučić otima naše pare kada je već republički budžet stabilan? Da li je, dakle, gradonačelnik Čačka stao na stranu republičkih pljačkaša i nije uzeo u zaštitu interes grada Čačka kome će republička vlast uzeti 4% od poreza na zarade koje se ostvaruju u našem gradu?

Ako se uzme u obzir priznanje Aleksandra Vučića da za četiri godine vlasti SNS u Čačak nije došla nijedna investicija, a da nam sad još i otimaju naše pare iz lokalnog budžeta, onda je Čačak u velikom problemu od kada je SNS došla na vlast na republičkom nivou.

Konačno, imajući u vidu da je gradonačelnik Todorović u svojoj polemici sa odbornicima Dveri branio Vladu i podržao gej parade i promociju homoseksualizma u Srbiji – ostalo je još samo da SNS iduće godine organizuje pederbal i u Čačku ili u gradsko veće izabere i određeni broj homoseksualaca prema kvotama koje su po standardima EU.“

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *