[rstr_selector]

DVERI: Ko i u čije ime seče stabla po Čačku?

Povodom nedavne seče tri stabla u Ulici Bate Jankovića, Pokret Dveri se oglasio saopštenjem u kome traži odgovore na pitanja po čijem nalogu i sa kojim obrazloženjem su proteklog vikenda, dok ne rade inspekcijske službe, posečena stabla u ovoj ulici. Dveri navode da „pod izgovorom da su stabla obolela i da su planirane rekonstrukcije ulica, čitavi drvoredi nestaju, a na njihova mesta se novcem građana sade novi“. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Gde je plan po kome se seku stabla?“

„Svi smo svedoci da je od početka godine na delu sistematska seča stabala na javnim površinama na celoj teritoriji grada. Pod plaštom izgovora da su stabla obolela i da su planirane rekonstrukcije ulica, čitavi drvoredi stradaju, a na njihova mesta novcem građana se sade nova. Novac koji građani uplaćuju kao Naknadu za zaštitu životne okoline, očigledno se koriste da bi se tobože prikazalo kako nadležni brinu o izgledu grada. Ali postavlja se očigledno pitanje:

Da li je sve to istina i gde je taj plan po kome se to radi?

„Posečena stabla našla put do privatnog korisnika?“

Naime svedoci smo ovih dana novog rušilačkog poduhvata u kome su stradala nova tri stabla. U kružnom toku na kraju ulice Bate Jankovića, stradala su tri nova nedužna stabla. Postavlja se pitanje zašto? Očigledno da je nekome ko je postavio bilborde na ovoj lokaciji, smetalo nesrećno drveće. I to sve pod okriljem vikenda, kada ne radi ni komunalna policija, kada nadležni ne mogu da reaguju. Slučajno?

Ali kako sva zverka ostavlja svoj trag, nekim čudnim spletom okolnosti, ta ista drva nađoše se u privatnoj prikolici, ispred pečenjare Janković, na samom parkingu. Ali samo prenoćiše, a ujutru od njih ni traga ni glasa. Postavlja se pitanje: Kada već neko seče stabla u ime grada, kako to da su ta ista drva, koja su vlasništvo grada, našla put do privatnog korisnika? Možda je tokom noći na brzinu raspisan tender po hitnom postupku i sve urađeno po zakonu. Možda, ali malo sutra. Očigledno da u našem gradu nešto mnogo smrdi, jer kako drugačije objasniti da svaki drugi dan neka afera ili neki kriminal izađe na videlo dana u našem gradu. Ili je možda po sredi ono što nam svaki dan sugerišu sa malih ekrana: BRŽE, JAČE, BOLJE … Zato nas ne bi začudilo ni da jedno jutro zateknemo i posečena stabla u  parku kod Tehničke škole, jer ko zna, možda je ovo uvertira, priprema javnosti i vežba za tako nešto“, zaključuje se u saopštenju Dveri.

panj

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *