Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Oduzimanje reči na pola izgovorene rečenice je odraz nekulture

Odbornik Dveri u čačanskoj Skupštini, Dragan Ćendić, ocenjuje ponašanje predsednika Skupštine grada, Igora Trifunovića, kao bahato i nekulturno.

Ćendić svoje tvrdnje zasniva na tome što Trifunović oduzima reč odbornicima opozicije odmah nakon isteka vremena predviđenog za izlaganje, bez obzira što nisu završili započetu rečenicu, što ne čini kada su u pitanju odbornici vladajućih stranaka.

– Predsednik Skupštine Čačka daje sebi za pravo da svakog govornika opozicije po isteku vremena predviđenog za izlaganje istog sekunda prekine u pola rečenice. To održava veliku bahatost predsednika i njegovu nekulturu. Čak ni Veljko Negovanović, koga smo okarakterisali kao najbahatijeg predsednika Skupštine grada Čačka, to nije činio. Upozoravali smo Trifunovića više puta da pravi selekciju i da to nije u redu, ali bez uspeha. Ne dozvoliti bilo kom odborniku naše Skupštine da završi rečenicu nego ga prekinuta na pola izgovorene rečenice je nedopustivo, zaključuje Ćendić.

„Ne želim opet da skidam mikrofon, ali ću to uraditi ako bude bilo neophodno“

Ćendić, koji je na jučerašnjem zasedanju gradske Skupštine skinuo mikrofon sa govornice, nezadovoljan time što ga je predsednik Skupštine prekinuo u pola rečenice, kaže da će se odbornici Dveri oštro boriti protiv ovakvog ponašanja Igora Trifunovića.

– Ako bi se ponovilo to što je predsednik Skupštine sebi dozvolio i što misli da ima pravo činiti, mi ćemo ponoviti skidanje mikrofona. A i do toga je došlo zato što smo bili isprovocirani njegovim ponašanjem. Iskreno se nadam da se to više nikada neće ponoviti i da za tim neće biti potrebe. Uostalom, kultura ponašanja odbornika zavisi od kulture ponašanja predsedavajućeg, kaže Ćendić.

„Promena Poslovnika može značajno da unapredi rad Skupštine“

Predsednik čačanskog odbora Dveri i odbornik ovog pokreta, Dragan Ćendić, nada se da će predlozi Dveri za najavljene izmene skupštinskog Poslovnika biti usvojene.

– Naši predlozi su u interesu građana i ekspeditivnijeg rada Skupštine. Jedna od glavnih promena bila bi usvajanje dopunskih tačaka dnevnog reda na konsultacijama, umesto na sednici, rekao je Ćendić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *