Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Ovako izgleda „nadmoćna“ skupštinska većina u Gornjem Milanovcu

U najnovijem saopštenju za javnost, gornjomilanovački odbor Dveri osvrće se nа rezultate aprilskih izbora uz tvrdnju da je na izborima bilo nepravilnosti, ali i da je njihov osvrt na to izazvan prljavom igrom vlasti u Gornjem Milanovcu i uvredama na račun pojedinih članova Dveri.

Nebojša Stanković, predsednik Dveri u Gornjem Milanovcu, kaže da je važno da građani znaju kakvo rukovodstvo imaju.

– Na lokalnim izborima u aprilu ove godine pravo glasa je imalo 37.298 naših sugrađana. Dve koalicije, odnosno manjinske stranke koje su ušle u parlament, zajedno su dobile podršku 18.575 glasača, dok se 18.723 građana Gornjeg Milanovca izjasnilo protiv onih koji su dobili mandate, a oni sada sede u odborničkim klupama. Takozvana većina u Skupštini opštine dobila je naklonost 9.962 glasača, odnosno 26,7 odsto biračkog tela, a sama lista SNS 24,4 odsto. Tu grupu čine neistomišljenici koje je okupio zajednički interes, a svi oni: Veljina NS, Ljajićeva SDS, Dinkićev URS, Vulinov PS, Narodnjaci Maje Gojković, Popovićeva NS, Vukov SPO, Rističevićeva Seljačka stranka, Krkobabićev PUPS, Karićeva Snaga Srbije, Nova DSS, jedna od makedonskih i još nekoliko manjinskih stranaka, su okupljeni oko SNS-a, rekao je Stanković.

On ističe da su stranke nacionalnih manjina naročito zanimljive na milanovačkoj političkoj sceni, posebno ako se uporede brojevi njihovih glasača u odnosu na broj građanja manjinske nacionalnosti.

– Recimo, ako posmatramo stranku Slovaka u Gornjem Milanovcu, Slovaci su u našoj opštini na poslenjem popisu imali tačno tri stanovnika i imali su manje glasova od broja nevažećih listića. Zanimljivo je ne samo što su volšebno i preglasavanjem dobili status stranke nacionalne manjine, već su imali pravo na člana Opštinske izborne komisije. Drugi deo, trenutne manjine u skupštini, čini koalicija SPS i JS podržani ostacima DSS-a, a tu je i stranka Ruske nacionalne manjine – priča je potpuno ista kao i za Slovake. Za neverovati je da je i Rusa po poslednjem popisu bilo tačno troje u našoj opštini, a dobili su poverenje tačno 8.613 glasača, odnosno 23,1 odsto biračkog tela, dok je sama lista SPS-a dobila 21,1 odsto, kazao je Stanković dodajući da Dveri hoće da budu parlamentarna stranka ali da se nikada neće služiti prevarama i krađama kako bi ostvarili tu zamisao. 

Prljave igre razlog reagovanja

Na pitanje zašto je opštinski odbor Dveri čekao sedam meseci da se posveti reviziji rezultata aprilskih izbora, Stanković kaže da su ih na to navele nedavne „prljave igre“.

– Bilo je kako je bilo, mi izbore nismo prošli jer nam je nedostajalo pet glasova da pređemo cenzus. Ne zato što nismo pokradeni ili što nije bilo nepravilnosti, već zato što smo za dva i po sata zakasnili sa predajom prigovora Opštinskoj izbornoj komisiji. Niko nije želeo da istražuje da li je to bila istina ili neistina, svakako bilo je mnogo nepravilnosti, ali mi smo to stoički pretrpeli i nastavili smo dalje da radimo. Međutim, sada su ponovo počele prljave igre i prepucavanja, čak i vređanja nekih naših članova od strane pripadniča stranaka vladajuće većine. Mi aprilske događaje nismo zaboravili i to je osnovni razlog što i posle sedam meseci govorimo ko i kakvi danas vladaju u Gornjem Milanovcu, zaključuje Stanković.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *