Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Sednica čačanske Skupštine je slika ponašanja i rada SNS-a

Danas je nastavljena 29. sednica Skupštine grada Čačka koja se održava u Domu kulture u Prijevoru, a tim povodom pokret Dveri je održao konferenciju za novinare, na kojoj je Aleksandar Tanasković, šef ove odborničke grupe, rekao da je sednica po mnogo čemu specifična. On je posebno prokomentarisao Predlog Odluke o završnom računu gradskog budžeta za 2018. godinu sa Izveštajem o reviziji.

– Osvrnuću se na tačke dnevnog reda koje su vrlo zanimljive i koje direktno govore o tome kako radi i kako se ponaša gradska vlast. Na današnjoj sednici je jedna od tačaka dnevnog reda završni budžet grada za prošlu godinu, odnosno Izveštaj revizora. Pokazalo se da je netačna informacija gradonačelnika i Srpske napredne stranke da je popis imovine grada urađen i da zbog obimnosti materijala nije moguće da bude dostupan javnosti. To je naravno neistina, smatramo da je to namerno urađeno kako bi se stvorio kanal koji predstavlja izvor korupcije u našem gradu. Takođe, Izveštajem revizora konstatovano je da nema sistema interne kontrole, što je veoma značajno jer se omogućava manipulisanje sa finansijama u Čačku i postoji mogućnost zloupotrebe javnih sredstava zbog privatnih interesa. Utvrđeno je i da Uprava za finansije i Uprava za LER nemaju sveobuhvatnu evidenciju prihoda, rashoda, izdataka, kao ni stanja promena na imovini grada Čačka, što je skandal sam po sebi. Smatramo da zbog toga načelnici ovih uprava, a i sam gradonačelnik treba da podnesu ostavke. Naime, Izveštaj je jasno rekao da niko u gradu ne vodi računa o tome šta se dešava sa imovinom grada, kao i da postoje određena sredstva koja mogu biti predmet zloupotrebe jer se ne vidi način i svrha njihovog korišćenja, rekao je Tanasković.

On je ukazao i na to da vlast tek sredinom godine donosi Predlog operativnog plana odbrane od poplava.

– Svi znamo da su zimska i prolećna sezona prošle, da je poplava bilo i da su ljudi pretrpeli ogromne štete, a Plan odbrane od poplava se donosi tek krajem juna ove godine.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *