Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Skandal u skupštini Čačka

Gradska organizcija Srpskog pokreta Dveri u Čačku danas je održala konferenciju za medije na kojoj je ukazala na neregularnosti koje su se u ponedeljak desile na zasedanju Skupštine grada Čačka.
Šef odborničke grupe Dveri u skupštini grada Čačka, Aleksandar Tanasković, izneo je mišljenje da je predsednik Skupštine, Igor Trifunović, prekršio Poslovnik o radu ove institucije kada je bez utvrđivanja kvoruma odbacio da uvrsti u dnevni red dve tačke koje je predložila opozicija, sa tvrdnjom da nema potrebne većine. Odbacivanje dodatnih tačaka dnevnog reda koje se odnose na svakodnevne probleme stanovnika Čačka, poput završetka mosta na Moravi, rešavanja pitanja pomoći proizvođačima kupine, izgradnje Doma Zdravlja u Ljubiću, čišćenja kanala Katrga – Parmenac, sa obrazloženjem da Skupština nije mesto za rešavanje tih pitanja, Dveri su ocenile kao skandalozno.
Na konferenciji je ukazano na, kako je rečeno, vulgaran i skandalozan napad poverenika Srpske napredne stranke za Čačak, Marka Parezanovića i Igora Trifunovića na odbornike Dveri saopštenjima da su fašisti i klero-fašisti i pretnju poslaniku Bošku Obradoviću da će ga se „ …rešiti…“.
Prekid prekjučerašnje sednice Skupštine, oduzimanje reči i izbacivanje tri odbornika odborničke grupe Dveri sa sednice ocenjene su kao verbalni delikt, totalitarizam i uvođenje diktature u način rada skupštine grada Čačka.
Osnovno pitanje koje su Dveri postavile u prisustvu medija je da li je sa ovakvim ponašanjem upoznat i saglasan gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, i da li on stoji iza reči saopštenja Srpske napredne stranke upućenog privrednicima Čačka, u kojem su na njihov račun iznete optužbe za kriminal i korupciju.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *