Претрага
[rstr_selector]

Dveri: Sredstva namenjena za ozelenjavanje Čačka troše se na netransparentan i kriminalan način

Odbor za ekologiju pokreta Dveri u Čačku je na osnovu analiziranja dostupne dokumentacije vezane za projekat „Naša šuma – naša briga”, koji sprovodi čačansko „Gradsko zelenilo”, konstatovao da postoje određene neregluarnosti koje se odnose na finansijski plan projekta, kaže Aleksandar Tanasković, šef odborničke grupe „Dveri”.

Prema njegovim rečima, za kupovinu sadnica i njihovu sadnju, kao i za studijsko putovanje u Sloveniju su izdvojena sredstva koja prevazilaze objektivne troškove, što „Dveri” tumače kao još jednu aferu gradske vlasti.

– Naš Odbor koji se bavi ekologijom i zadužen je za analizu svih tih projekata je konstatovao da pojedine sadnice koje u nabavci koštaju od 900 do 1900 dinara, na volšeban način se prodaju gradu za 5000 do 5500 dinara. Takođe, primećeno je da je za troškove studijskog putovanja u Sloveniju izdvojeno 400.000 dinara, na osnovu čega sumnjamo da je u pitanju manipulisanje ovim projektom i organizovanje putovanja pojedinaca iz gradskog rukovodstva o trošku građana Čačka. Gospodin Dragan Nikolić, direktor „Gradskog zelenila” i gospođa Mirjana Đoković, pomoćnica gradonačelnika, na jedan potpuno netransparentan i mogu da kažem kriminalan način, raspolažu sredstvima grada. Pored kriminalnog uništavanja drveća u Gradskom parku i uništavanja čitavih kompleksa zelenih površina, vidimo da oni sada planiraju ulaganje u sadnju novog drveća, ali na jedan potpuno nestručan i problematičan način, kaže Tanasković.

„Privatna lica bliska SNS-u imaće koristi od projekta”

– Aktivnosti koje su predviđene ovim projektom bi trebalo da koštaju oko 980.000 dinara, što je velika suma novca, a nije prikazano na transparentan način kako će on biti potrošen. Tako da se pitamo na šta novac odlazi. Sumnjamo da će pojedina privatna lica koja su bliska Srpskoj naprednoj stranci, odnosno gradonačelniku Milunu Todoroviću, imati korist od realizacije ovog projekta. Smatramo da ova vlast više nema nikakav kompas, ni meru, da su izgubili svaki osećaj za realnost i da na ovaj način „ispumpavaju” deo sredstava iz gradskog budžeta za interese pojedinaca koji su bliski vlasti, zaključuje Aleksandar Tanasković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *