Претрага
[rstr_selector]

Dvostruki aršini ili trka za publicitetom?

Povodom incidenta koji se navodno dogodio u Lučanima pre dva dana kada je napadnuta Nada Jovanović, kandidatkinja Srpske napredne stranke za odbornika u skupštini opštine Lučani, gradski odbor Srpske napredne stranke u Čačku oglasio se saopštenjem u kome je naveo da pojedini mediji pokušavaju da minimalizuju napade na članove SNS-a. U saopštenju stoji:

„Gotovo neverovatno zvuči kako od ničega može da se napravi novinska priča, „afera“, „slučaj“, posebno ako to ima bilo kakvu političku pozadinu, a sa druge strane ozbiljni incidenti se predstavljaju kao gluma ili simuliranje, pa čak i razlog za zbijanje neslanih šala. Upravo smo ovih dana svedoci tih dvostrukih aršina. Dok se naširoko i nadugačko piše i polemiše o navodnim pretnjama upućenim nekadašnjoj odbornici Dveri u Nišu Jeleni Đorđević, sada članici Zavetnika, incident u kome je u Lučanima napadnuta kandidatkinja na listi „Aleksandar Vučić – zato što volim Dragačevo“ Nada Jovanović pojedini mediji pokušavaju da minimalizuju ili čak predstave kao „novu igru naprednjaka“, navode iz Informativne službe GO SNS Čačak.

SNS: „Napad izvršio jedan čovek ispred ulaza u jednu zgradu“

Aleksandar Maksimović, predsednik odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Čačka, kaže da je za napad na Nadu Jovanović saznao iz medija.

– Kao aktivista Srpske napredne stranke i kandidat za odbornika u Skupštini opštine Lučani, žena je delila propagandni materijal. To se dešavalo tokom dana, prišao joj je jedan čovek ispred ulaza u jednu zgradu i udario je pesnicom u predelu glave i zatim je odgurnuo i oborio. Žena je završila u bolnici, otišla je da joj se ukaže prva pomoć i utvrdi stepen povreda. Prema lekarskoj kvalifikaciji, a opet kažem, prema onome što sam pročitao u medijima, radi se o lakim telesnim povredama, isto kao i u slučaju napada na Borka Stefanovića. Ne vidim zbog čega bi nečije lake telesne povrede bile lakše od povreda onog drugog.

Aleksandar Maksimović kaže „da im je prilično zasmetalo“ što nisu primetili da je bilo koji medij dao veći publicitet napadu na kandidatkinju SNS-a za odbornika u SO Lučani nego u slučaju napada na opozicione lidere i pristalice.

Dveri: „Napadač je čovek iz struje SNS-a koji je odgovorio na verbalne provokacije Nade Jovanović“

Nada Jovanović je prijavila policiji napad od strane nepoznatog lica, a Dveri u svom saopštenju tvrde da ju je udario „čovek iz SNS-a“ i dalje navode:

„Prema pouzdanim informacijama iza incidenta stoji član druge frakcije SNS u Lučanima koji se taj dan verbalno i fizički obračunavao sa gospođom Nadom Jovanović. Javnosti je poznato da odavno postoji sukob između naprednjaka iz Gornjeg i Donjeg Dragačeva, između tzv. Jolovićeve i tzv. pukovnikove struje (misli se na Radoša Milovanovića, direktora namenske industrije „Milan Blagojević“.) Nada Jovanović je verbalno provocirala pukovnikovog čoveka da će svi oni biti „počišćeni“ posle izbora kada pobedi Jolovićeva struja, na šta je on očito neadekvatno odgovorio. Najbolji dokaz za ovo što tvrdimo je što napadač na Nadu Jovanović još uvek nije otkriven, jer bi se zapravo otkrilo da je član Srpske napredne stranke i da je to unutrašnji sukob među naprednjacima“, stoji u saopštenju Dveri.

Savez za Srbiju: „Sve govori u prilog tome da je događaj fingiran“

Milan Radičević, nosilac izborne liste „Saveza za Srbiju“ na izborima u Lučanima, kaže da oni osuđuju svako nasilje, ali da u ovom konkretnom slučaju sumnjaju da se ovaj događaj odigrao onako kako je predstavljen.

– Mi osuđujemo svako nasilje, ako to nasilje postoji. Ali ovo što se desilo u Lučanima sa aktivistkinjom SNS-a govori da tu ima mnogo nejasnoća i nedoumica. Sama činjenica da se osoba žali na povrede lica a da ne postoji nigde modrica, da ne postoje adekvatne akcije u smislu da su se Tužilaštvo i Policija oglasili da je neko uopšte pronađen i da je podignuta optužnica, govori u prilog tome da su vrlo moguće fabrikovane informacije i da je to zapravo fingirano da bi se i dalje opstruirao rad opozicije, tvrdi Radičević.

Lider Dveri u saopštenju ističe da osuđuje svako nasilje i dodaje da ne dozvoljava da se Dverima ili Savezu pripisuje nešto za šta nisu odgovorni.

„Na žalost, deluje mi da je sve deo neke veće režije koja ima za cilj da diskresiruje građanski protest protiv nasilja u subotu. Tvrdnje Aleksandra Vučića i Dragana J. Vučićevića da će na protestu biti incidentata i nasilja nisu tačne. Upozoravam javnost da ukoliko se desi neko nasilje, to nasilje će biti izazvano od strane SNS, a ne opozicije. Mi se nasiljem ne borimo protiv nasilja“, navodi Boško Obradović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *