[rstr_selector]

Edukacija budućih preduzetnica

Udruženje poslovnih žena Nadežda Petrović u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, u narednim mesecima realizovaće besplatnu mentorsku obuku za sve Čačanke koje su početnice u biznisu ili koje tek nameravaju da uđu u poslovni svet.

Gorana Tanasković, direktorka Udruženja poslovnih žena Nadežda Petrović kaže da se za edukaciju, osim početnica, mogu prijaviti sve zainteresovane dame čije preduzeće nije starije od tri godine.

– Obuka i mentorski program za žensko preduzetništvo je novi projekat gde buduće preduzetnice ili dame koje su upravo krenule u preduzetničke vode imaju besplatan mentorski program kao jednu vrstu nefinansijske podrške koja može da im reši neke dileme koje se javljaju na početku poslovanja. Kao učesnice ovog programa imaće priliku da pohađaju različite vrste treninga za otvaranje pre svega sopstvenog preduzeća ili poboljšanje rada na već osnovanom preduzeću korišćenjem informacionih tehnologija za proširenje svog poslovanja, znači pružićemo im tu vrstu edukacije.  Zatim mogu da se povežu sa iskusnim članicama kako lokalnih udruženja poslovnih žena, koje će im biti mentorke, tako i članicama iz Udruženja poslovnih žena Srbije kroz određene struktuirane sastanke tokom mentorskog programa – izjavila je Gorana Tanasković.

Ona je dodala da buduće preduzetnice mogu da koriste konsultantske usluge prilikom pravljenja biznis plana, pristupa finansijama, u pravnim pitanjima, tržištu, promociji i pronalaženju poslovnih partnera kao i promociji sopstvene delatnosti.

– Da bi uzele učešće u ovom projektu buduće preduzetnice treba da su mlade preduzetnice da im preduzeće, odnosno radnja, bude tri godine stara ili da tek nameravaju da osnuju svoje preduzeće.

Potrebno je da popune jedan upitnik koji se nalazi na sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije ili da se obrate Udruženju poslovnih žena Nadežda Petrović u Čačku. Cilj nam je da kroz iskusne preduzetnice koje se već dosta godina nalaze na tržištu rada pružimo određene informacije mladim preduzetnicama, da ih osnažimo, damo samopouzdanje i da na neki način kroz savete tih mentorki one pokušaju da izbegnu neke početne greške koje se javljaju u poslovanju preduzeća – smatra Tanaskovićeva.

Popunjen upitnik preduzetnice treba da pošalju najkasnije do 9. avgusta. Besplatan program za edukaciju preduzetnica pored Čačka, održava se još u Beogradu, Valjevu i još nekoliko gradova u Srbiji.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *