[rstr_selector]

Edukacija iz oblasti civilne zaštite

Edukativni centar čačanske Civilne zaštite trebalo bi da bude osposobljen do kraja ove godine. Kako kaže Bratislav Zečević, šef Službe za bezbednost i upravu, otvaranje edukativnog centra planirano je u sadašnjem magacinskom prostoru Civilne zaštite u krugu Javnog komunalnog preduzeća „Komunalac“.
– U tom centru radili bismo i sa članovima jedinica Civilne zaštite, ali i sa stanovništvom. Smatramo da je građane neophodno upoznati sa njihovom ulogom i značajem u civilnoj zaštiti. Prostor ima oko 200 kvadrata i trenutno se u njemu nalazi naša oprema: naprtnjače, motorne testere, pumpe, trimeri, dušeci, posteljine… Neophodno ga je opremiti strujom i vodom i to bi u toku ove godine trebalo da bude urađeno. Posle toga moramo da nađemo novi magacinski prostor, pa tek onda da edukativni centar stavimo u funkciju, kaže Zečević.

Civilna zaštita aktivna u borbi sa nevremenom

Zečević kaže da Civilna zaštita u Čačku ima 200 obučenih pripadnika od kojih je troje uzelo aktivno učešće u pomoći ugroženom stanovništvu u vreme ledenog i snežnog talasa tokom ovog meseca.
– Nije bilo potrebe za angožovanjem većeg broja pripadnika. Mi smo pružali logističku podršku, izlazili na teren prema potrebi i preduzimali preventivne mere u okviru delovanja Civilne zaštite, rekao je Bratislav Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *