Претрага
[rstr_selector]
Foto: Privatna arhiva

Eksplodirala cisterna u ivanjičkom Rehabilitacionom centru, jedan radnik teško povređen

U Rehabilitacionom centru „Anemija“ u Ivanjici danas око 11:30 sati došlo je do snažne eksplozije prilikom pretakanja mazuta u nadzemnu stacionarnu cisternu. Radnik koji se nalazio na licu mesta teško je povređen i hitno hospitalizovan, a pacijenti u Rehabilitacionom centru nisu ugroženi, kaže Budislav Vukašinović, načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije u Ivanjici.

Foto: Privatna arhiva

– Došla je cisterna da istoči mazut u stacionarnu, nadzemnu cisternu. Kada je postavljeno crevo i otvorena stacionarna cisterna u koju je to crevo ubačeno, pretakanje još nije ni počelo kad se dogodila snažna eksplozija. Radnik koji se tu našao da pomogne u pretakanju  mazuta odbačen je nekoliko metara dalje na beton, gde je udario glavom. Hitno je prebačen u bolnicu a još uvek se ne zna u kakvom je stanju.

Razlog eksplozije za sada nije poznat, kaže Vukašinović.

Foto: Privatna arhiva

– Razlog eksplozije ne znamo, još uvek protivpožarni i ostali inspektori analiziraju situaciju. Pacijenti koji su stacionirani u Rehabilitacionom centru „Anemija“ nisu ugroženi. Za njih će grejanje biti obezbeđeno na struju, kao što je to bio slučaj i prilikom izlivanja mazuta prošle godine. Međutim, struja još uvek ne može da se uključi dok se uviđaj ne završi.

Foto: Privatna arhiva

Brzom reakcijom vatrogasne službe koja je na lice mesta došla sa dva vozila, požar, koji je zahvatio samo stacionarnu cisternu, nije se dalje širio i uspešno je ugašen.

– Eksplozija je bila jaka. Stacionarna cisterna je prilično oštećena.  To je nadzemna cisterna koju „Anemija“ koristi od avgusta prošle godine a koja je postavljena usled izlivanja mazuta u Moravicu, kada je i proglašena vanredna situacija koja je u Ivanjici još uvek na snazi, kaže Vukašinović.

Prema poslednjim informacijama iz ivanjičke Hitne pomoći, radnik koji je teško povređen u eksploziji prebačen je za Beograd.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *