Eksplodirala cisterna u ivanjičkom Rehabilitacionom centru, jedan radnik teško povređen

Eksplodirala cisterna u ivanjičkom Rehabilitacionom centru, jedan radnik teško povređen

Prilikom pretakanja goriva u nadzemnu cisternu, koja je postavljena prošle godine usled curenja mazuta u Moravicu, došlo je do snažne eksplozije čiji uzrok se još uvek ne zna. Požar koji je zahvatio nadzemnu cisternu brzo je ugašen. Prema poslednjim informacijama iz ivanjičke Hitne pomoći, radnik koji je teško povređen u eksploziji prebačen je iz užičke bolnice za Beograd., a pacijenti u Specijalnoj bolnici nisu ugroženi.

0
Foto: Privatna arhiva

U Rehabilitacionom centru „Anemija“ u Ivanjici danas oko 11:30 sati došlo je do snažne eksplozije prilikom pretakanja mazuta u nadzemnu stacionarnu cisternu. Radnik koji se nalazio na licu mesta teško je povređen i hitno hospitalizovan, a pacijenti u Rehabilitacionom centru nisu ugroženi, kaže Budislav Vukašinović, načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije u Ivanjici.

Foto: Privatna arhiva

– Došla je cisterna da istoči mazut u stacionarnu, nadzemnu cisternu. Kada je postavljeno crevo i otvorena stacionarna cisterna u koju je to crevo ubačeno, pretakanje još nije ni počelo kad se dogodila snažna eksplozija. Radnik koji se tu našao da pomogne u pretakanju  mazuta odbačen je nekoliko metara dalje na beton, gde je udario glavom. Hitno je prebačen u bolnicu a još uvek se ne zna u kakvom je stanju.

Razlog eksplozije za sada nije poznat, kaže Vukašinović.

Foto: Privatna arhiva

– Razlog eksplozije ne znamo, još uvek protivpožarni i ostali inspektori analiziraju situaciju. Pacijenti koji su stacionirani u Rehabilitacionom centru „Anemija“ nisu ugroženi. Za njih će grejanje biti obezbeđeno na struju, kao što je to bio slučaj i prilikom izlivanja mazuta prošle godine. Međutim, struja još uvek ne može da se uključi dok se uviđaj ne završi.

Foto: Privatna arhiva

Brzom reakcijom vatrogasne službe koja je na lice mesta došla sa dva vozila, požar, koji je zahvatio samo stacionarnu cisternu, nije se dalje širio i uspešno je ugašen.

– Eksplozija je bila jaka. Stacionarna cisterna je prilično oštećena.  To je nadzemna cisterna koju „Anemija“ koristi od avgusta prošle godine a koja je postavljena usled izlivanja mazuta u Moravicu, kada je i proglašena vanredna situacija koja je u Ivanjici još uvek na snazi, kaže Vukašinović.

Prema poslednjim informacijama iz ivanjičke Hitne pomoći, radnik koji je teško povređen u eksploziji prebačen je za Beograd.

POSTAVI ODGOVOR