[rstr_selector]

Električarima u Ivanjici stiže ispomoć iz Guče i Gornjeg Milanovca

Elektrosnabdevanje

dalekovod-servis-obrU Čačku i Gornjem Milanovcu nema većih problema u isporuci električne energije, sitnijih kvarova na niskonaponskoj mreži ima uglavnom na seoskom području gde pojedina domaćinstva nemaju po jednu fazu, ali nije u pitanju veći broj potrošača. Dežurne ekipe električara će u toku prepodneva raditi na saniranju tih kvarova.
Na području Ivanjice ima 14 kvarova na niskonaponskoj mreži zbog čega će za radove na njihovom saniranju biti angažovane i ekipe iz Guče i Gornjeg Milanovca. Bez struje su potrošači u Dramićanima, Vučku, Erčegama, Ravnoj Gori, Ajdačama, Budoželji i još nekoliko golijskih sela. Normalizacija u snabdevanju strujom očekuje se u toku dana.
Iz pogona Elektrodistribucije u Guči za danas su najavili isključenje od 9.00 do 14.00 časova, kada će bez struje biti potrošači koji se snabdevaju iz trafostanica „Maksima“ i „Hidrokomerc“ u Lučanima.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda, jutros su registrovani kvarovi u ulicama Đorđa Tomaševića i Bulevaru Oslobođenja gde je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Radovi na saniranju kvarova obavljaće se u toku prepodneva i očekuje se da budu sanirani do 12.00 sati. U Gornjem Milanovcu nema kvarova, a toku dana neće biti ni radova zbog kojih bi voda bila isključena.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-cacak-malaU Hitnoj medicisnkoj službi u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata u ordinaciji pregledali 39 pacijenata, a na teren su izlazili 49 puta, dok je u Ivanjici evidentirano 77 ambulantnih pregleda i 9 kućnih poseta. U Gornjem Milanovcu Hitna pomoć je obavila 14 kućnih poseta, a u ordinaciji su lekari pregledali 37 pacijenata.

Biometeorološke prilike

bio-prognoza-3-servis-obrOčekivane biometeorološke prilike mogu biti nešto povolјnije za većinu hronično obolelih. Tokom dana cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari mogu osetiti izvesne tegobe. Mogući su bolovi u mišićima i glavobolјa. Oprez se savetuje učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

bebee-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe i to dve devojčice i jedan dečak.

 

Saobraćajna policija

stop2Prvog dana vikenda na području Čačka se dogodila jedna saobraćajna nezgoda i to u Prislonici u kojoj nije bilo povređenih putnika, a u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarska kontrola biće raspoređena na glavnim saobraćajnicama u Čačku do 16.00 časova.

Putevi

puteviPutevi na području Čačka, Gornjeg Milanovca, Guče i Lučana su uglavnom prohodni. U višim predelima snega ima u raskvašenom stanju do 5 santimetara, a u nižim su kolovozi mokri pa je zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguće stvaranje poledice. Saobraćaj se na prevoju Rudnik obavlja bez zastoja, kolovozi su vlažni, ali na njima nema snega. Na području Ivanjice neprohodna je deonica Odvraćenica – Preko Brdo. U planinskim predelima i dalje je na snazi zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima, a ista zabrana je i na putu Ivanjica – Novi Pazar– Sjenica.

Поделите вести