[rstr_selector]

Elektrosnabdevanje i dalje kritično u Dragačevu i Ivanjici

Elektrosnabdevanje

Sneg je prestao da pada ali stanje sa snabdevanjem strujom u Dragačevu i Ivanjici nije mnogo bolje u odnosu na jučerašnji dan, kažu u pogonima Elektrodistribucije u Guči i Ivanjici. U Dragačevu je većina dalekovoda u kvaru, pa je oko 70 posto dragačevske teritorije bez struje. Na području Ivanjice je najkritičnije u Brezovi, ali su i ostala sela u problemu, angažovane su i ekipe sa strane, ali i pored toga male su šanse da će svi kvarovi biti danas sanirani. U Gornjem Milanovcu je bez napona dalekovod za Brajiće, a i dalje se radi na saniranju kvarova na niskonaponskoj mreži. Stanje u Čačku je normalizovano, svi dalekovodi su pod naponom, tako kažu u Elektrodistribuciji, a u toku dana će se raditi na saniranju manjih kvarova na niskonaponskoj mreži.

Bioprognoza

Zbog očekivane biometeorološke situacije pojačane tegobe i dalјe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Glavobolјa i reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

Hitna pomoć

Lekari u hitnoj medicinskoj službi u Čačku su imali povećan obim posla u toku prethodna 24 sata. Evidentirane su 92 intervencije od kojih 42 u ordinaciji hitne pomoći, a 50 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 18 ambulantnih pregleda i pet kućnih poseta.

Stanje na putevima

Prestanak snežnih padavina doneo je bolju prohodnost puteva, ali vozačima sada otapanje snega donosi druge opasnosti. Odroni su učestali, kolovozi mokri, a mraz u jutarnjim i večernjim satima utiče na pojavu poledice i leda. Magla i niska oblačnost dodatno usporavaju saobraćaj i otežavaju vožnju. Svi prilazi zimskim centrima su prohodni, ali je na njima kolovoz mestimično pod raskvašenim ili ugaženim snegom do 5 centimerara. Slični uslovi vožnje sa snegom na kolovozu očekuju vozače i na putevima II i III prioriteta u planinskim predelima Ivanjice, Čačka, Sjenice, Novog Pazara, Valjeva, Požege, Užica, Prijepolja i Kraljeva. Na pojedinim manje frekventnim putevima II i III prioriteta uvedena je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima. Podsećamo i na radove zbog kojih se saobraćaj odvija pod posebnim režimom ili je aktuelna potpuna obustava, kao što je slučaj na deonici Brežđe – Divčibare, zbog kojih se vozači do kraja godine usmeravaju obilazno preko puta koji vodi od Valjeva ka Kaoni. Na deonici Pakovraće (Markovica) – Kratovska stena, izmenjen je režim saobraćaja zbog izgradnje petlje „Pakovraće“. Za saobraćaj je zatvorena desna traka ka Požegi, a saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Na graničnim prelazima zadržavanja ima na teretnim terminalima u smeru ka Mađarskoj, Hrvatskoj i Bugarskoj, dok se na putničkim terminalima prolazi bez zadržavanja.

 

Поделите вести