Претрага
[rstr_selector]

Evropska nedelja mobilnosti

Organizovanjem okruglog stola, podelom svetala neosvetljenim biciklistima i dvema biciklijadama obeležava se Evropska nedelja mobilnosti u Čačku. Prema rečima Ivana Rvovića, člana radnog tima za realizaciju projekta Održiva mobilnost za građane Evrope, reč je o projektu Evropske unije.
– Juče smo održali okrugli sto na temu „Primeri dobre prakse u oblasti održive urbane mobilnosti“. Danas organizujemo akciju podele svetala neosvetljenim biciklistima, dok u četvrtak velikom biciklijadom obeležavamo Svetski dan bez automobila. Startujemo u 17.30 časova sa Gradskog trga odakle se ulicama grada vozi šest kilometara. Obeležavanje Evropske nedelje mobilnosti završavamo u subotu, kada smo planirali još jednu biciklijadu na relaciji Čačak – Jančići, u  dužini od 38 kilometara, najavio je Rvović dodajući da će i druga vožnja biciklima startovati sa Gradskog trga, ali u 10 časova.
Cilj realizatora projekta jeste da se ovim aktivnostima promovišu biciklistički saobraćaj i bicikli kao ekološko prevozno sredstvo.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *