Претрага
[rstr_selector]

Festival „Kratka forma“ u Gornjem Milanovcu

U organiraciji Kulturnog centra, u Gornjem Milanovcu, naredne nedelje počinje festival „Kratka forma“ na kome će biti prikazano 300 kratkometražnih filmova iz čitavog sveta.

Festival pod Rudnikom jedinstven je u svetu po tome što žiri javno, pred publikom komentariše, donosi odluke i ocene o kvalitetu filmova, kaže Dragan Arsić, direktor Kulturnog centra.

– Od 26. do 29. septembra Gornji Milanovac će po drugi put biti organizator festivala „Kratka forma“. Reč je o filmskom festivalu na kome će se prikazati filmovi u tri kategorije mini, kratki i film do jednog minuta, ostvarenja do pet i do 15 minuta. Festival je svetskog karaktera, a ove godine prijavilo se više od 300 filmova, za koje je već izvršena selekcija. Moram istaći da učesnici dolaze iz 34 zemlje zbog čega je naš festival svrstan u svetske festivale. Specifičnost ovog festivala je uptavo u tome što se žirira javno i na taj način se dolazi do pobednika. Za ovu priliku žiri nam dolazi iz Nemačke, Hrvatske i ostalih zemalja – izjavio je dragan Arsić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *