Претрага
[rstr_selector]

Filmovi Miroslava Bate Petrovića u Galeriji „Risim“

U Galeriji „Risim“ u Čačku sutra će biti predstavljeni filmovi Miroslava Bate Petrovića, jednog od najznačajnijih domaćih filmskih autora.

Njegova filmografija obuhvata preko 200 naslova i to dokumentarnih, alternativnih, eksperimentalnih, animiranih, igranih, namenskih filmova, reklamnih i muzičkih spotova. Od svojih amaterskih kinoklubaških početaka krajem šezdesetih godina prošlog veka, pa sve do danas, uspešno se bavi režijom, kamerom i montažom, kao i pisanjem scenarija. Osnivač je najznačajnijih filmskih manifestacija kao što su BAFF, Mala Pula, Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma, Festival autorskog filma  i drugih značajnih manifestacija poput Beogradskog Jazz festivala, ART EXPO-a… Takođe je osnivač i direktor producentske kuće “Fiks Fokus“, Centra za gerilski film. Dobitnik je najznačajnijih domaćih i međunarodnih nagrada za svoj rad na filmu, autor brojnih tekstova – eseja o filmu u časopisima “Sineast“, “Filmograf“, “Yu film danas“ i autor brojnih knjiga o filmu…

O filmovima Bate Petrovića govoriće Dejan Dabić

Stvaralaštvo Miroslava Bate Petrovića predstaviće Dejan Dabić, istaknuti filmski kritičar i urednik filmskog programa u Niškom kulturnom centru koji je za ovu priliku odabrao sledeće filmove „Dan prvi“, „Ko puši dobar je u duši“, „Ubi’ ili ćeš biti ubijen“, „Rukama kroz život“, „Crno belo“, „Ustani pile mamino“ „ Zlatibor – tumaranje zajediljivog turiste“.

Program će početi u u 20.00 časova, a posle uvodnih reči gostiju i projekcije, uslediće razgovor sa publikom.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *