Претрага
[rstr_selector]

Fudbalski savez opštine Ivanjica slavi 20. rođendan

Opštinski fudbalski savez Ivanjice, koji je osnovan 1996. godine, obeležiće u ponedeljak 16. januara 20 godina postojanja i uspešnog rada. Tomislav Savić, predsednik ivanjičkog fudbalskog saveza, kaže da Ivanjica već deset godina ima opštinsku ligu u malom fudbalu, kao i da u okviru Saveza uspešno rade sekcija fudbalskih sudija i sekcija trenera.
– U okviru Saveza funkcionišu tri kluba velikog fudbala i deset futsal klubova. Nekada smo imali više klubova velikog fudbala, ali zbog malog broja terena pojavili su se mnogobrojni futsal klubovi. Prema mojim saznanjima, mi smo jedini opštinski savez na teritoriji regiona Zapadne Srbije koji ima opštinsku ligu u malom fudbalu od 8 klubova. Pored toga, klub „Ivanjica“ se takmiči u Drugoj futsal ligi Zapadne Srbije, a „Šljivići“ igraju u Regionalnoj futsal ligi Srbije.

Mnogi Ivanjičani ostvarili uspešne trenerske i sudijske karijere

U okviru fudbalskog saveza Ivanjica funkcionišu i udruženja sudija i fudbalskih trenera, kaže Tomislav Savić i ističe da su mnogi od njih ostvarili uspešne trenerske i sudijske karijere.
– Za ovih 20 godina postojanja ostvarili smo dobru saradnju sa klubovima kako malog, tako i velikog fudbala u celoj zemlji i možemo da se pohvalimo da su preko našeg Saveza iz Udruženja fudbalskih sudija mnogi došli do najvišeg stepena. Jedan od njih je Milorad Milićević, sudija saveznog ranga koji je sudio u Superligi, a sada je u Drugoj ligi. Pored toga, iz Udruženja trenera mnogi Ivanjičani su ostvarili uspešne trenerske karijere i stigli do najveće profi licence. Poseban kuriozitet za nas je što je Radovan Ćurčić, koji je bio selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije i A selekcije, došao do najvišeg zvanja i uspeha preko fudbalskog kluba Javor i mi se kao opštinski fudbalski savez ponosimo trenerom koji je dostigao taj nivo, rekao je Tomislav Savić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *