[rstr_selector]

Гала концерт у част Марије Калас у Културном центру Чачак

Овим концертом Опера Народног позоришта у Београду одаје почаст сопрану који по многима још увек носи титулу Примадоне асолуте

Концерт под називом „Марија Калас Гала“, којим је Опера Народног позоришта у Београду у децембру прошле године обележила стогодишњицу рођења оперске диве Марије Калас, одржаће се у петак  26. јануара у Културном центру Чачак.

У част ове уметнице која и данас у свету ужива наклоност и поштовање љубитеља опере, у програму ће учествовати Драгана дел Монако, Сања Керкез, Јасмина Трумбеташ Петровић, Весна Ђурковић, Иванка Раковић Крстоношић, Александра Стаменковић, Невена Бриџен, Софија Пижурица, Ана Рупчић, Соња Шарић.

Биће изведено 16 арија „Калас репертоара“. Овим концертом Опера Народног позоришта у Београду одаје почаст сопрану који по многима још увек носи титулу Примадоне асолуте, уметници која је у много чему била револуционарна и као таква оставила неизбрисив траг у оперској уметности. Концепт концерта заснива се на томе да се сви сопрани ансамбла Опере Народног позоришта представе са аријама које је певала Марија Калас.

Концертом ће дириговати Ђорђе Павловић. Редитељ је Марио Павле дел Монако, а концертмајстор Весна Јанссенс.

Концерт почиње у 19 часова, а бесплатне улазнице се могу преузети на билетарници Културног центра.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *