[rstr_selector]

Gimnazijalci…

Čačanski gimnazijalci danas će u Gradskom parku zasaditi nove sadnice drveća. Ova akcija je potekla sa časa građanskog vaspitanja na kome je trebalo da đaci učine neko dobro delo.

Oko 40 učenika trećeg razreda Gimnazije, koji za izborni predmet imaju građansko vaspitanje, od svog džeparca su sakupili 12.000 dinara, a još toliko su dobili od Javnog preduzeća „Gradac”. Kupljeno je osam stabala parkovskih sadnica koje će čačanski đaci zasaditi danas u 14 časova i 30 minuta, u međuterminu prve i druge smene. Njihov profesor građanskog vaspitanja Dušan Luković kaže da je ideja potekla iz škole, gde su se oni, da bi razbili monotoniju koja zna da vlada u školskoj klupi, odlučili na ovaj korak.

– Organizacija, prikupljanje novca, angažovanje stručnjaka, sve je to delo čačanskih gimnazijalaca. Učenici su želeli da nekim simboličnim gestom ostave trajan trag da su učili i živeli u ovom gradu. Njihova je ideja da, sutra, kada dođu u Čačak sa svojom decom, imaju šta da im ispričaju što ih seća na školske dane – kaže Dušan Luković, pod čijim okom se realizuje čitava zamisao dece. On kaže da su đaci kojima predaje veoma maštoiviti i vredni, i da su na času kao čin dobrog dela, davali daleko bolje predloge. Međutim pred ekskurziju i kraj školske godine, nije se imalo vremena za realizaciju takvih ideja.

Čačanski gimnazijalci će drveće u Gradskom parku zasaditi danas uz stručnu pomoć i nadzor inženjera pejzažne arhitekture iz „Gradskog zelenila”.

– Učenici Gimnazije, odeljenja III/2, III/3 i III/4 imaju nameru da ovakve akcije nastave i dalje. Oni će u slobodnom vremenu iz sopstvenih sredstava, verujem u to, i dalje ubirati simpatije Čačana – ponosan na svoje đake, kaže nastavnik Luković. Isti ovi učenici pre nekoliko nedelja su u akciji za prikupljanje novčanih sredstava za operaciju male Tijane Ognjanović, napravili pravi podvig – za samo 24 sata, oni su prikupili 140.000 dinara za operaciju ove devojčice.

Bravo!

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *