[rstr_selector]

Gluvi telefoni u Gradskoj upravi

Svi oni koji su ranijih godina trelefonom zvali službenike čačanske Gradske uprave odlično pamte broj telefonske centrale 224 024 odakle ih je telefonistkinja dalje prebacivala na željeni lokal.

Osavremenjavanjem telefonske mreže, pre nekoliko godina u Gradsku upravu uveden je digitalni signal zbog čega je i centrala dobila novi broj – 309 099, ali zbog velikog broja građana koji poslove obavljaju na prethodni broj centrale, i taj broj je ostavljen u upotrebi. Da li zbog činjenice da službenici retko pozivaju sami sebe, većina njih i ne zna da broj 224 024 ne radi. 

Uprkos tome, stari broj telefonske centrale, uredno je, kao validan kontakt postavljen na zvaničnoj internet stranici grada. Takođe, ako na pretraživaču potražite kontakt Uprave grada Čačka, 224 024 će biti jedina ponuđena opcija.

Međutim, kada se ovaj broj pozove u slušalici se čuje signal da telefon sa druge strane zvoni, ali ga telefonistkinja na centrali opštine ne čuje jer on i nije u funkciji. Zbog nemara zaposlenih, na desetine, a možda i stotine građana pozivalo je ovaj broj uzalud. 

U nameri da saznamo postoji li mogućnost da se ovaj sitan prospust, koji ostavlja lošu sliku o gradu ispravi kontaktirali smo šefa Odseka za opšte i zajedničke poslove Milorada Kovačevića. 

– Centrala koja je sporna, od kada je novi telefon uveden, je stara – analogna jer je taj broj na analognoj centrali. Sada je u upotrebi novi broj 309 099 i ostali brojevi na digitalnoj centrali. Upoznati smo da stari bropj veoma često ne radi i mi prijavljujemo kvar. Majstor uvek dođe i otkloni kvar, ali analogna i digitalna ne mogu lako da se usaglase zbog često taj broj nije u upotrebi i sad smo se dogovorili da taj broj jednostavno skinemo samo zato što su građani prethodno znali taj broj – kaže Milorad Kovačević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *