[rstr_selector]

Grad i olujni vetar opustošili Miokovce i Gornju Gorevnicu

Nevreme praćeno gradom, olujnim vetrom i jakom kišom juče je zahvatilo Miokovce i Gornju Gorevnicu. Prema rečima Bratislava Zečevića, načelnika gradskog Štaba za vanredne situacije, grad je padao dvadesetak minuta prilikom čega su najviše stradali voćnjaci, ali i druge poljoprivredne kulture.

Ispaljeno šest protivgradnih raketa

Protivgradni strelci su dejstvovali na vreme, ispaljeno je nekoliko protivgradnih raketa, ali, kako Zečević kaže, nisu uspeli da razbiju gradonosne oblake.

– Grad je juče padao od 15.00 do 15.20 časova u predelu Miokovaca i okolnih sela. Ispaljeno je šest protivgradnih raketa, ali nažalost nismo uspeli da razbijemo gradonosne oblake. Takođe je duvao i jak olujni vetar koji je nosio crepove sa krovova, pa sada očekujemo da stanovništvo dođe i prijavi štetu na svojim poljoprivrednim domaćinstvima i objektima. Na šalteru 7 pisarnice Gradske uprave građani mogu predati zahteve za izlazak Poljoprivredne komisije, kao i Komisije za procenu štete na građevinskim objektima, nakon čega ćemo imati uvid u tačan obim štete, kaže Zečević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести