Претрага
[rstr_selector]

Grad u velikoj meri oštetio useve u Mrčajevcima

Jak pljusak zahvatio je juče popodne područje Čačka, a u pojedinim selima je padao i grad. Po rečima Radoslava Bogićevića, predsednika Saveta mesne zajednice Mrčajevci, u ovom selu je padao sitan grad jakog intenziteta, pa je stvorio velike štete na usevima i u voćnjacima.

– Pored obilne kiše koja je u popodnevnim satima zahvatila Mrčajevce, u delu sela koji zovemo Ilijak, pao je obilan grad. Letina je poprilično uništena, video sam na licu mesta da je najviše stradao kukuruz, jer grad uništio listove, pa je ostala samo stabljika biljke. Takođe su krompir i luk u velikoj meri uništeni. Šteta na voćnjacima će se tek videti, jer tamo gde je grad pogodio šljivu ona verovatno neće sazreti i tu gotovo i da ne može da se očekuje neki rod. Šteta će se procenjivati narednih dana, ali tu se javlja i problem jer mnogi ljudi nisu osigurali svoje useve pa će štete sigurno biti velike za meštane koji su u tom delu Mrčajevaca.
Koliko sam obavešten, na objektima nema oštećenja, jer grad nije bio krupan, bio je sitan, ali obilan. Mislim da je u centru Mrčajevaca palo preko 100 litara kiše po kvadratnom metru pa su ulicama tekli bujični potoci, rekao je Bogićević i dodao da je nevreme zahvatilo i deo Donje Trepče, preko Donje Gorevnice, a da će se obim štete znati narednih dana.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *