[rstr_selector]

Gradski odbor DS-a: JKP za grejanje vara Čačane

I čačanske demokrate su se oglasile povodom visokih računa za grejanje koji su nedavno stigli na adrese Čačana. Iz gradskog odbora ove stranke navode da je JKP za grejanje, koristeći monopolistički položaj, prevarilo građane, jer im prodaje nešto što oni sa ovim preduzećem nisu ugovorili, a sada im se naplaćuje.

Prvi čovek čačanskih demokrata Dragan Brajović ističe da se upravo to desilo u decembru kada je temperatura u nekim stanovima bila i preko 25 stepeni što je direktno uticalo na drastično veće račune za grejanje.

– Zaključci direktora Stevanovića izneti na konferenciji za medije da su građani ćutali dok su se pregrejavali, ne stoje i mogu se opovrgnuti pitanjem, zašto stanovi nisu tako grejani i u novembru mesecu? Niko od građana Čačka, korisnika usluga JKP Grejanje, nije ugovorio temperaturu u svojim stanovima ili poslovnim prostorima 26- 27 stepeni. Da li je novi direktor uveo nove trendove da preduzeće za grejanje stvara profit nametnutom isporukom veće količine toplotne energije? U čijem je to interesu, možda nekog isporučioca energenata? Pri tom je direktor zaboravio da su javna preduzeća servisi građana, finansirani novcem građana i često subvenicionisana zbog lošeg poslovanja, opet novcem tih istih građana. Izgovori da su tehnička rešenja takođe uzrok uvećanih računa ne mogu se pripisati građanima, jer se postavlja pitanje šta je svrha postojanja ovog javnog preduzeća i ko treba da se bavi optimizacijom parametara u mreži i smanjivanjem gubitaka. Građani svakako ne. Zbog svega toga direktor mora da snosi i posledice za takvo poslovanje, jer vreme je da se polože računi svima, a ne samo strankama koje su ih postavile na ta mesta. Demokratska stranka u Čačku je od samog raspisivanja konkursa za direktore javnih preduzeća u Čačku ukazivala da je reč o farsi i izboru nekompetetnih i stranačkih kadrova. S obzirom na činjenicu da živimo u gradu i državi u kojoj se priznaje samo sud sopstvene stranke a ne sud građana, pozivamo Srpsku naprednu stranku da odmah smeni direktora JKP za grejanje i tako spreči još veću štetu koju će poslovanje javnog preduzeća ostaviti na teret građana Čačka – smatra Dragan Brajović.

Demokrate već izvesno vreme imaju Kancelariju za besplatnu pravnu pomoć za sve građane koji imaju sporna pitanja sa javnim preduzećima.

– Pozivamo građane Čačka, koji imaju sporna pitanja u odnosima sa Javnim preduzećima, da koriste usluge Kancelarije za besplatnu pravnu pomoć Gradskog odbora DS-a u Čačku, bez obzira da li su članovi Demokratske stranke ili ne, putem usmenog zahteva u Karađorđevoj 15, ili zakazivanjem termina putem telefona 227-087 – zaključuje Brajović.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *