Претрага
[rstr_selector]
FOTO: JKP „Gradsko zelenilo”

„Gradsko zelenilo” spremno za predstojeću zimsku sezonu

„Gradsko zelenilo” je prošle zime bilo angažovano na čišćenju puteva na seoskom području Čačka. Dragan Nikolić, direktor ovog preduzeća, kaže da su imali problem sa nedostatkom vozila, zbog čega im je „Vodovod” pozajmio svoj kamion.

Nedavno je za zimsku službu „Gradskog zelenila” nabavljeno novo višenamensko vozilo, koje će imati primenu i u obavljanju drugih poslova tokom godine.

– Rukovodstvo „Gradskog zelenila” je radilo na tome da obezbedi svoje vozilo koje će učestvovati u zimskoj službi, ali i tokom sezone olakšati rad našem preduzeću. Iz tog razloga je početkom ove godine raspisan tender, ali pošto se radi o složenoj nadogradnji i višenamenskoj upotrebi vozila, ono je stiglo pre tri dana u krug preduzeća. Ima kompletnu zimsku opremu, a ono što je značajno je da ima posebnu segmentnu dasku prilagođenu čišćenju puteva drugog reda i seoskog područja. U predstojeću sezonu ulazimo spremni i daćemo sve od sebe da, kao i prošle godine, putevi za koje smo zaduženi budu čisti.

U planu nabavka autocisterne i sistema za zalivanje

Dragan Nikolić je istakao i da se velika pažnja posvećuje zaštiti životne sredine, jer se na taj način amortizuju svi negativni uticaji savremenog života.

– Naš posao nije samo ulepšavanje grada, već da grad obogatimo sa što više zelenih površina i drveća, i da što bolje upravljamo njima, jer se samo na taj način amortizuju svi negativni uticaji savremenog života – velike količine otrovnih gasova, zatim čađi koja nastaje tokom zimskog perioda, uglja i soli koji ostaju na putevima. Biljke su zapravo naša najbolja zaštita od svega toga. U prethodne tri godine na teritoriji našeg grada smo zasadili oko 2500 stabala. Moram reći da imamo manji problem u tehničkoj opremljenosti da bi mogli adekvatno da zalivamo sve biljke tokom cele sezone, ali se nadam da ćemo to rešiti sledeće godine nabavkom autocisterne. Imam i informaciju da je u planu da se za udarne javne površine obezbede sistemi za zalivanje, ali to će biti u nekom narednom periodu, rekao je naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *