[rstr_selector]

Gradsko zelenilo: U čišnjenje i ozelenjavanje grada ulažemo mnogo truda i pažnje

Zahvaljujući nabavci novog traktora, čačansko „Gradsko zelenilo“ sada će moći efikasno da radi na održavanju i čišćenju kanala čija je zapuštenost ranijih godina dovodila do poplava, tvrdi Dragan Nikolić, direktor ovog preduzeća. Nikolić kaže da Čačak više neće dozvoliti da otpad i rastinje budu uzrok poplava i problema.

Cilj je da se proširi kapacitet proizvodnje cveća

Prema njegovim rečima, „Gradsko zelenilo” će tokom ove godine sprovesti niz različitih aktivnosti i pokazati da je na dobrom putu da postane izuzetno dobro, kvalitetno i efikasno preduzeće koje u potpunosti može da opravda svaki dinar koji se iz budžeta Grada odvoji za njega.

– Planiramo da tokom ove godine popunimo sve drvorede u kojima nedostaju stabla, ili su ona osušena. Posebno ćemo raditi na uređenju javnih površina kako bismo ostavili dobar utisak na ljude koji posećuju naš grad. Moram reći da smo delimično proširili kapacitet proizvodnje cveća, ali radićemo još više na tome, to nam je zapravo jedan od glavnih ciljeva u ovom trenutku. U gradu možete videti kvalitetne cvetne aranžmane u koje je uloženo mnogo truda i pažnje. Potrudićemo se i da prostor pored Morave i Sportskog centra izgleda lepo, da ljudima bude prijatno da odu do reke i uživaju u prirodi, kaže Nikolić.

Niče novi drvored na Ljubić keju

Direktor „Gradskog zelenila” najavio je i da će obala Morave koja se nalazi uz Ljubić kej biti oplemenjena sa sto novih stabala.

– Ideja da se na srednjem šetališnom platou ispod bedema zasadi sto stabala, nastala je na inicijativu gradonačelnika i Mirjane Đoković, pomoćnika gradonačelnika za zaštitu životne sredine. Sadnice će biti zasađene 5. juna, kada se i obeležava Dan zaštite životne sredine, a u tome će učestvovati čačanski predškolci i učenici. Deca će promovisati sve one aktivnosti koje su tokom godine obavljali kako bi zaštitili svoju okolinu, kaže Nikolić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *