Претрага
[rstr_selector]

GrO SPS u Čačku raspušten, imenovano Privremeno rukovodstvo

Izvršni odbor Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije je, na sednici koja je održana juče u Beogradu, doneo odluku o raspuštanju organa Gradske organizacije u Čačku i imenovanju Privremenog rukovodstva SPS-a. Razlozi za donošenje ovakve odluke i uvođenje Privremenog organa, koji će predvoditi Nemanja Trnavac, su nezadovoljavajući izborni rezultati u proteklom periodu, a zadatak Privremenog rukovodstva je da pristupi pripremi, organizovanju i sprovođenju izborne konferencije Gradske organizacije SPS-a.

– Mi smo u toku jučerašnjeg dana kao privremeni organ imali prvu sednicu tog tela gde je prisustvovala i koordinatorka Snežana Bogosavljević Bošković, koja je inače koordinator naše partije za Moravički okrug. Na tom sastanku smo odredili smernice i ciljeve našeg budućeg delovanja i rada. Osnovni zadatak privremenog organa je održavanje izborne konferencije, a nakon toga, onaj ko bude predsednik partije sa novim rukovodstvom će sigurno izložiti plan i program rada za budući period, kaže Nemanja Trnavac, predsednik Privremenog organa SPS-a.

‚‚Nimalo lagodna politička scena u Čačku”

Govoreći o razlozima smene rukovodstva u redovima čačanskog SPS-a, Trnavac je naveo da je Čačak specifična politička sredina, zbog čega će Privremeno rukovodstvo narednih meseci raditi na pripremi i organizovanju Izborne konferencije Gradske organizacije.

– Do ovakve odluke vrha partije došlo je zbog analize dosadašnjeg rada i rezultata koji su bili na našim prethodnim izborima. Čačak je možda najzanimljivija sredina jer pored delovanja naše partije imamo i druge stranke koje su izvorno iz ovog grada. Mislim da ovde nije nimalo lagodna ni laka politička sredina. Upravo je rukovodstvo partije želelo da dobro pripremi buduće organe partije i da sa ponosom predstavi svoj program rada sugrađanima i našim biračima, objašnjava naš sagovornik.

Datum održavanja izborne konferencije neizvestan

Trnavac kaže da je rok za sazivanje izborne konferencije 6 meseci, ali da još uvek ne može precizno da kaže kada će tačno ona biti održana.

– U pitanju je obiman posao, treba odraditi dosta tehničkih stvari i izaći na teren. Trenutno se ceo privremeni organ bavi analizom stanja u partiji. Mi imamo dug staž, svoju mrežu, mesne organe i odbore tako da nam je prioritet da sagledamo realno stanje i popravimo propuste ako negde postoje u radu naše partije, kaže Trnavac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *