Претрага
[rstr_selector]

Guča drugi dan bez vode

Vodosnabdevanje

slavina-servis-obrZbog pucanja cevi na magistralnom cevovodu Lučani-Guča u Lučanima kod fabričkog dimnjaka, Guča je i drugi dan bez vode. U lučanskom komunalnom preduzeću saznajemo da je zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, popravka kvara počela tek juče u 17 časova nakon čega je već u 19 časova došlo do veće havarije. Otklanjanje kvara nastavljeno je danas i normalizacija vodosnabdevanja u Guči očekuje se oko 14 časova. Ostali delovi Moravičkog okruga vodom će danas biti uredno snabdeveni. Kako su saopštili iz nadležnih preduzeća u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana neći biti ni radova zbog kojih bi voda bila planski isključena.

Elektrodnabdevanje

dalekovod-servis-obrElektrodistribucija Čačak za sutra i prekosutra najavljuje prekide u snabdevanju električnom energijom od 8.00 do 17.00 časova u Atenici oko klanice, u Ulici Matije Lišančića od broja 13-15, od 23-31 i od broja 48-50. Isključenja će biti i u Ulici 50 od broja 1-19 i od 4-12, u Ulici broj 44, Ulici broj 4 od broja 27-35 zbog radova na dalekovodu. Prema najavi iz Elektrodistribucije u Ivanjici danas će od 8.00 do 14.30 časova bez električne energije biti potrošači iz Partizanske ulice zbog radova na niskonaponskoj mreži. Sutra i prekosutra od 8.00 do 15.00 struju neće imati naselja Mala i Drndari na Bukovici, a mogući su i kratki prekidi u snabdevanju električnom energijom u Bukovici, Jeseništu i Grabovici zbog radova na dalekovodu. Kako je najavljeno u Elektrodistribuciji u Lučanima, danas i sutra od 8.00 do 14.00 časova struju neće imati stanovnici zaseoka Dunjići u Neglišorima zbog radova na niskonaponskoj mreži. Prema informaciji iz gornjomilanovačke Elektrodistribucije, na teritoriji ove opštine nema kvatova na elektromreži niti su za danas planirana planska isključena struje.

Grejanje

grejanje-servis-obrIsporuka toplotne energije domaćinstvima koja se snabdevaju iz Gradske toplane u Čačku je uredna, a u JKP „Čačak“ za grejanje i održavanje zgrada kažu da se u toku dana grejanje obustavlja ukoliko spoljna temperatura vazduha pređe 12 stepeni. U Gornjem Milanovcu sistem daljinskog grejanja funkcioniše bez problema za korisnike koji su priključeni na kotlarnice u Železničkoj i Lominoj ulici. I u lučanskoj toplani su nam potvrdili da su stanovi koji se greju putem njihovog sistema dobro zagrejani.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari službe Hitne medicinske pomoću u prethodna 24 časa pregledali su 32 pacijenta u ordinaciji i još 36 na terenu. U istom vremenskom periodu njihove kolege u Gornjem Milanovcu obavile su 31 ambulantni pregled i 12 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 74 puta od čega 1 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrBiometeorološka situacija će uticati relativno nepovolјno na srčane i psihičke bolesnike. U Timočkoj Krajini oprez se savetuje astmatičarima. Razdražlјivost i glavobolјa su mogući kod meteoropata, naročito u košavskom području.

Porodilište

bebba-servis-obrDrugi radni dan u sedmici donosi nam šest lepih vesti. Tačno toliko stanovnika je Moravički okrug dobio u prethodna 24 časa. U čačanskom porodilištu rođena su četiri dečaka i jedna devojčica, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu rođena jedna devojčica.

Policijska uprava

policijaa-servis-obrPrema podacima Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 časa na području Moravičkog okruga dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Gornjem Milanovcu i u njoj nije bilo povređenih osoba. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja od 9.00-16.00 u Ivanjici.

Поделите вести