Gužve na putevima ka turističkim destinacijama

Gužve na putevima ka turističkim destinacijama

0
Stanje na putevima

radovi-na-putu-80x80Vikend će proteći u znaku pojačanog saobraćaja s obzirom na to da je sredina jula i da se očekuje smena turista što će biti uzrok većeg protoka vozila i pojačanog saobraćaja na svim putevima, a posebno onim koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji i Bugarskoj.
Danas će se izvoditi radovi na frezovanju i krpljenju asfaltnog kolovoza na deonici Čačak – Drakčići, od Benzinske pumpe Lukoil do bolnice, a ovi radovi su planirani i za ponedeljak u periodu od 06.00 do 17.00 časova. Saobraćaj će se odvijati  usporeno uz naizmenično propuštanje vozila sa povremenom obustavom saobraćaja.
Na deonici Gojna Gora – Ljubić, u ulicama Vidosava Kolakovića i Slavka Krupeža do 21. jula se izvode radovi na popravci puta zbog čega se saobraćaj odvija usporeno u vremenu od 08.00 do 17.00 časova.
Danas će zbog radova na vrlo frekventnoj deonici Topola-Rudnik saobraćaj biti obustavljen od 9.00 do 17.00 časova, a za vreme obustave saobraćaj će se odvijati alternatnivnim putevima: za smer ka Mladenovcu alternativni pravac je Donja Šatornja do raskrsnice u Vlakči, od Kragujevca preko Bara do Gornjeg Milanovca i dalje do Bućinog Groba, a za smer ka Gornjem Milanovcu ide se od Topole do Kragujevca preko Bara do Bućinog Groba. Radovi na Ložioničkom mostu u Užicu biće završeni u ponedeljak 17. jula kada će saobraćaj biti normalizovan.

Uprava saobraćajne policije

policijaPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u Čačku, na putevima u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole tokom pre podneva nalaze se u Bulevaru Tanaska Rajića gde će biti do 13.00 časova, a na toj saobraćajnici biće ponovo od 14.00 do 20.00 časova. Na ivanjičkom području radari su raspoređeni na sledećim deonicama: Ivanjica – Benzinska pumpa „Sponit“ od 09.00 do 11.00 sati, Ivanjica – Bukovica od 16.30 do 18.30 časova, a potom će ponovo biti na deonici Ivanjica – Benzinska pumpa „Sponit“ od 18.30 do 20.00 časova.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-cacak-malaDežurni lekari u službi Hitne medicinske pomoći u Čačku pregledali su 44 pacijenta u ordinaciji u toku prethodna 24 sata, a u isto vreme na terenu su imali 31 intervenciju. U Gornjem Milanovcu u Hitnoj pomoći pregledano je 35 pacijenata a lekari su obavili i 11 kućnih poseta.

Biometeorološke prilike

bioprognoza-2Očekuju se povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih osoba. Izvesne tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Mogući su problemi sa snom i glavobolјa kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi uz primenu adekvatne UV zaštite.

Porodilište

porodiliste malaBabice i lekari u čačanskom porodilištu imali su pune ruke posla u toku prethodna 24 sata, s obzirom na to da je zabeleženo sedam porođaja, a rođeno je pet devojčica i dva dečaka. U porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u isto vreme rođene su dve bebe, devojčica i dečak.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR