Претрага
[rstr_selector]

Hitnu pomoć ne zvati za svaku sitnicu

Ekipe čačanske Službe hitne medicinske pomoći tokom prazničnih dana su imale uobičajen obim posla, međutim, sneg i led na kolovozu su ih onemogućavali da na svaki poziv stignu u rekordno kratkom roku.

Slobodan Vidojević, načelnik ove službe, apeluje na Čačane da uvek kada su u mogućnosti, na lekarski pregled dođu u sopstvenoj režiji.

– Apelovao bih ako građanstvo može da dolazi u stanicu kada god se radi o nekom trećem ili četvrtom redu hitnosti, da ne pozivaju Hitnu pomoć i da se ljute na nas kada nismo u situaciji da stignemo brzo sa jednog na drugi kraj grada kada su ovakvi vremenski uslovi. Naravno, svakom čoveku je njegova muka najveća, pa misli da je to prvi red hitnosti zato što se radi o njemu ili nekome njemu bliskom. U smeni raspolažemo sa tri vozila. Mislim da svako ko je dobronameran i ko sasluša sve ovo, shvatiće da je ipak priroda našeg posla veoma kompleksna, ali da je Hitna pomoć u funkciji svakog našeg građanina, kaže Slobodan Vidojević, načelnik Hitne medicinske pomoći u Čačku.

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *