Претрага
[rstr_selector]

„Parking servis“: Uređenje parking mesta i nove ulice u režimu naplate

Iako su ulice Nemanjina, Kursulina i Devet Jugovića obuhvaćene Odlukom o javnim parkiralištima, i bile su u planu da uđu u sistem naplate, u njima se ove godine neće naplaćivati parkiranje, kaže Zoran Blagojević, direktor čačanskog „Parking servisa“.

Od Učiteljske ulice do gradskog bedema i dalje besplatno parkiranje

Prema njegovim rečima, prioritet ovog preduzeća je da se ove godine u Ulici Kalja Petra urede postojeća parking mesta, jer način na koji se vozila trenutno parkiraju u velikoj meri otežava saobraćaj.

– Izvršićemo rekonstrukciju obeležavanja parking mesta u ulici Kralja Petra tako što ćemo parking mesta koja se nalaze do Instituta za voćarstvo okrenuti da budu paralelno sa ulicom, kao što je to slučaj sa leve strane, i na taj način ćemo olakšati parkiranje ali i normalan saobraćaj u toj ulici. U Ulici Veselina Milikića će biti obeležena parking mesta koja će biti pod naplatom, ali napominjem da će do Učiteljske ulice deo koji se nalazi ispred Hitne pomoći biti besplatan za parkiranje. Od Učiteljske ulice do gradskog bedema i dalje ostaje besplatno parkiranje, a deo od Ulice Kralja Petra do Hitne pomoći će ući u režim naplate, kaže Blagojević.

Naplata parkinga u Ulici Cara Dušana

Direktor „Parking servisa“ kaže da je u planu da ove godine u sistem naplate parkiranja uđe deo Ulice Cara Dušana. Uz to, a nakon rekonstrukcije ulice Veselina Milikića i uvođenja novog režima parkiranja u Ulici Kralja Petra, u značajnoj meri će doći do rasterećenja.

– Odlukom o javnim parkiralištima planirano je i da Ulica Cara Dušana uđe u režim naplate, i to do Ulice Svetog Save. Nakon što završimo rekonstrukciju ulice Veselina Milikića i kada sprovedemo novi režim parkiranja u Kralja Petra, doći će do značajnog rasterećenja parkiranja u tom delu grada.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *