Претрага
[rstr_selector]

I Čačani u Beogradu proslavljaju Dan grada

I Čačani koji žive van teritorije ovog grada, slaviće ove nedelje Dan grada Čačka. U beogradskom Klubu Kolarca članovi Udruženja Čačani u Beogradu, sutra organizuju svečanost povodom proslave Dana rodnog grada pod nazivom „Dani i godine“.

Druženje Čačana u Kolarcu počinje sutra u 18 časova, a od Dejana Miloševića sekretara ovog udruženja saznajemo šta očekuje posetioce.

– Posetioci će moći da vide promociju nove knjige čačanskog pisca Duška Miloševića, dakle on će tu razgovarati o svojoj novoj knjizi „Balkanske sitnice“. On je inače autor knjige „Moj rečnik čačanskih pojmova“ koje je izdalo naše udruženje. Pored toga tu će biti još nekih pisaca, recimo biće kazivanje stihova Vladislava Petkovića Disa, zatim će biti čitana knjiga Radoja Jankovića i još nekih čačanskih pisaca. Generalno, svečanost se zove „Dani i godine“ i u principu posvećena je čačanskim piscima. Na ovu svetkovinu pozvali smo sve viđenije Čačane koji žive u Beogradu, biznismene, političare i predstavnike institucija iz Čačka. Takođe smo pozvali i ljude iz čačanske opštine, predstavnike kulturnih institucija, Doma kulture, muzeja… Svi su pozvani i mi im nismo tražili potvrdu ko će doći, a ko ne, tako da nismo sigurni ko će od njih biti prisutan – izjavio je Dejan Milošević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *