[rstr_selector]

I ove godine bez izbora za najleše dvorište u Čačku

Izbor za najlepe dvorište, balkon i terasu u Čačku, ranijih godina bio je događaj koji pobrao simpatije mnogih Čačana. Za razliku od mnogih gradova gde su ove akcije postale tradicija u Čačku se izbor za najlepše ukrašen vrt ne organizuje poslednjih nekoliko godina.

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Gradsko zelenilo“ koje se, između ostalog bavi i uređenjem zelenih površina, navode da bi ova akcija već od sledeće godine mogla ponovo da zaživi.

– Nama se ove godine nije obratio niko ko je bio voljan da organizuje takvu manifestaciju, kao što je to bio slučaj ranijih godina. Ako se neko u međuvremenu javi, mi ćemo dati podršku. Međutim, već sledeće godine Čačani mogu očekivati da ćemo birati najlepše uređen prostor u dvorištima, na balkonima i terasama – izjavila je Jasminka Lazić, direktorka Gradskog zelenila.

Ranijih godina ova akcija osim što je doprinosila ulepšanju životnog prostora građana, imala je i višestruki značaj za ljubitelje sobnog i baštenskog bilja. Pojedini učesnici osim ideja o uređenju svojih zelenih oaza, razmenjivali su sadni materijal, ali i savete pa i pomoć pri zidanju fontana, česmi i vrtnih ukrasa. Jedna od članova žiirija, tada je bila i pejzažni arhitekta Gradskog zelenila, Anđelija Milojković, koja se u najboljen svetlu priseća ove zaboravljene akcije.

– Interesovanje i broj učesnika koji su bili u trci za tutulu vlasnika najlepše bašte tada je prevazilazilo sva naša očekivanja. Žiri uopšte nije imao lak posao, sećam se da je veliki broj ljudi za akciju saznao iz medija tek kada je ona bila završena, pa je mnogima nagrada izmakla. Međutim, najlepše od svega bilo je videti sve te cvetne balkone i dvorišta, ali i ljude koji su iz čiste ljubavi prema baštovanstvu obogatili naš zajednički životni prostor – rekla je Milojkovićeva.

Nagrade koje su tada dodeljene vlasnicima priznanja za najlepše dvorište bile su skoro simbolične i sastojale su se od sitne mehanizacije za uređenje vrtova i sadnog baštenskog materijala.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести

Kултура | Вести | Одабране вести

Изложба шешира у Галерији Етнолошког музеја

22.02.2024
Вести | Одабране вести

Данас почиње 45. Међународни сајам туризма

22.02.2024
Kултура | Вести | Одабране вести

Концерт Јелене Гавриловић у Чачку

22.02.2024