[rstr_selector]

Ilindanski plivački maraton sutra u Ovčar Banji

Turistička organizacija Čačak, Sportski centar „Mladost“ i Plivački klub „Čačak“, sutra će 17. put organizovati Ilindanski plivački maraton. Goran Nikolić iz Turističke organizacije naglašava da je program takmičenja već uhodan, da će se takmičari prijavljivati sutra od 10.00 sati, a da trke počinju u 12.00, odnosno u 13.00 časova.

Glavna i trka zadovoljstva
Fotografija TO Čačak
Fotografija TO Čačak

– Biće održane dve trke: trka zadovoljstva na trasi od 500 metara i glavna maratonska trka na trasi čija je dužina između 2.400 i 2.450 metara. Plivači će se, na ovoj dužoj stazi, nadmetati na deonici od restorana „Dom“ do manastira Nikolje gde se okreću oko bove i vraćaju natrag. Trka zadovoljstva će startovati od vikend naselja Trbovac do visećeg mosta kod restorana „Dom“. Inače, nakon velikih poplava 2014. i 2016. godine,  tok Morave je izmenjen u delu odmah ispod Ovčar Banje pa imamo jedan deo korita koji je jako plitak ispod Borivojeve table zbog čega nismo u mogućnosti da plivamo na staroj trasi do centra Ovčar Banje, kaže Nikolić.

Memorijalna trka Milorad Petrović“

Ovogodišnja trka biće posvećena Miloradu Petroviću, velikom promoteru ovog plivačkog maratona koji je učestvovao na prethodnih 15 maratona, a koji je preminuo prošle godine.

– Bio je 1938. godište što ga je učinilo najstarijim takmičarem na svim maratonima na kojima je učestvovao. Uvek je dolazio, uvek se odazivao našim pozivima i na neki način je bio legenda našeg maratona. Zbog toga smo odlučili da ovogodišnju trku njemu posvetimo i damo joj naziv „Memorijalna trka Milorad Petrović“. Članovi njegove porodice trebalo bi da uruče nagrade pobednicima, kaže Nikolić.

Poslednjih nekoliko godina, kaže Nikolić, broj učesnika se, u obe trke, kreće između 80 i 100. On napominje da će ovogodišnji maraton imati međunarodni karakter s obzirom na to da postoji najava jednog učesnika iz Rusije.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *