[rstr_selector]

Ivanjica idealna za školu u prirodi

Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju „Ivanjica“ smešten je u predivnom parku i nalazi se na pet minuta hoda od centra, što je doprinelo tome da se u ovoj ustanovi, pored osnovnih medicinskih delatnosti, već decenijama unazad organizuju i rekreativne nastave za decu. Zorica Pacić iz Specijalne bolnice kaže da objekat poseduje izuzetne tehničke i kadrovske uslove za izvođenje rekreativne nastave, a tu je i čuveni ivanjički klimatski faktor koji zadovoljava sve potrebe da bi to zaista bila škola u prirodi – od zdrave hrane do dobre usluge. Prema njenim rečima, Zavod za specijalizovanu rehabilitaciju „Ivanjica“ je ove godine posetilo oko 700 mališana iz škola iz svih krajeva naše zemlje.

– Ono što je jako važno je da se kroz ove rekreativne nastave ulaže u prevenciju zdravlja kod dece. Sva deca koja dođu u Zavod budu pregledana, odnosno obave se sistematski pregledi kako bismo došli do zaključka u kakvom su nam zdravstvenom stanju deca. Mišljenje lekara o njihovom zdravstvenom stanju šalje se nazad  po njihovim vaspitačima, učiteljima ili ljudima koji rade sa njima. Uvek imamo pripremljen program celodnevnih aktivnosti koji šaljemo nastavnicima pre nego što dođu, kako bi se upoznali sa planom za boravak dece. Njihov dan je ispunjen raznovrsnim aktivnostima tokom pre podneva, popodneva i večeri, rekla je Zorica Pacić.

Deca dolaze iz svih krajeva Srbije

Tokom 2016. godine je kroz naš Zavod prošlo oko 700 mališana iz svih krajeva naše zemlje – Beograda, Kruševca, Kraljeva, a posebno iz Sevojna koji već tradicionalno organizuju boravak u Ivanjici. Moram da naglasim da imamo i decu iz vojvođanskih škola pa su nam dolazili i đaci iz Novog Sada, Kule, Ratkova, Sombora i Odžaka. Rekreativne nastave se uglavnom sprovode tokom proleća, obično u martu, aprilu i maju završno sa junom kada se završava i školska godina, a ima i onih koji dolaze tokom novembara, navela je Zorica Pacić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *