Претрага
[rstr_selector]

Ivanjica: Podrška deci van obrazovnog sistema

Crveni krst u Ivanjici je nedavno završio mapiranje dece u seoskim sredinama sa ciljem uvida u broj mališana koji su van obrazovnog sistema. Mapiranje je rađeno u selima Budoželja, Osonica, Pridvorica, Dajići, Koritnik, Kušići, Međurečje i Budoželja gde je anketirano 30 porodica koje su i korisnici Crvenog krsta.

Ankica Mojsilović, sekretar ivanjičkog Crvenog krsta je glavni cilj ovog mapiranja da se prikupe podaci o deci iz ugroženih ruralnih sredina koja su van obrazovnog sistema i da se ključni akteri u lokalnoj zajednici mobilišu, umreže kako bi pružili podršku toj deci.

– Podaci se još sređuju i biće prezentovani na sastanku predstavnika lokalne samouprave i drugih relevantnih institucija i nevladinog sektora gde će se razgovarati o mogućnostima da se i ova deca obuhvate nekim vidom predškolskog angažovanja. Crveni krst ima svoje planove tako da ćemo kroz buduće projekte i konkurisanje kod donatora nastojati da razvijamo programe kako bi se ovoj deci van obrazovnog sistema obezbedila podrška, rekla  Ankica Mojsilović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *