[rstr_selector]

Ivanjica: Usvojena ostavka Svetlane Jelić

Juče je u Ivanjici održana treća redovna sednica Skupštine opštine na kojoj su odbornici razmatrali 17 tačaka dnenovg reda. Sednica je protkela u mirnom tonu, nije bilo prepucavanja između pozicije i opozicije, pa su sve tačke dnevnog reda uglavnom usvojene velikom većinom, rekao je Raško Nešovanović koji je pratio jučerašnju sednicu.
– Na sednici je usvojena ostavka Svetlane Jelić, dosadašnje direktorke Centra za socijalni rad koja je na ovoj funkciji od 2002. godine. To je prva promena u organizacijama, odnosno ustanovama od javnog značaja od dolaska novih članova na vlast. Na predlog odborničke gurpe SNS-SPS za vršioca dužnosti Centra za socijalni rad imenovan je ekonomista Novak Remović.
Odbornici su doneli i odluku o prestanku postojanja Direkcije za izgradnju kao posebnog javnog preduzeća i sve nadležnosti ove organizacije prenete su na Opštinu. Inače ovo je zakonska obaveza koju je Skupština opštine potvrdila tako da će sada Direkcija poslovati u okviru Skupštine opštine Ivanjica, rekao je Raško Nešovanović.

Najviše polemike oko naziva ulica i trgova

On ističe da je najviše polemike bilo upravo oko onoga što su građani najviše i očekivali, a to su nazivi imena ulica i trgova.
– Još 2003. godine tadašnja Skupština je izglasala nova imena trgova i ulica ali ta odluka nikada nije primenjena. Pa su građani duže od jedne decenije živeli na dve adrese. Imamo primer da se recimo broj kuće 23 u glavnoj ulici vodi na ulicu Zorana Đinđića, a broj 25 na ime Narodnog heroja Milinka Kušića. To su bili veliki problemi građana Ivanjice. Zato je poništena odluka iz 2003. godine pa će se sada sve ulice i trogivi u Ivanjici zvati onako kako je bilo do 2003. godine. To znači da će glavna ulica umesto imena Zorana Đinđića, nositi naziv narodnog heroja Milinka Kušića, kaže Nešovanović.

Doneta odluka i o stipendiranju najboljih studenata

Raško Nešovanović kaže da je za studente bila važno koja odluka će se doneti oko finansiranja najboljih studenata iz budžeta.
– Doneta je odluka da će studenti koji imaju prosečnu ocenu 8,5, a koji se finansiraju iz budžeta, ostvariti pravo na opštinsku stipendiju, dok će za stipendiranje master studija ocena morati da bude 9, naglašava Nešovanović.
On je dodao da je bilo je i kratkih diskusija oko izveštaja opštinskog pravobranilaštva, zatim predškolske ustanove „Bajka”, kao i Narodne biblioteke „Svetislav Vujović“, ali su sve tačke  usvojene  velikom većinom i nije bilo nekih osporavanja od strane opozicije. Na početku sednicje je bilo i nekih predloga za dopunu dnevnog reda, ali je rečeno da će nova sednica Skupštine opštine Ivanjica biti održana za petnaestak dana kada će se i ti predlozi uvrstiti u dnevni red.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *