Претрага
[rstr_selector]

Ivanjička Turistička organizacija na Sajmu turizma sa novim sadržajima

Turistička organizacija opštine Ivanjica će na Međunarodnom sajmu turizma, koji počinje danas u Beogradu, predstaviti nove sadržaje. Cili je da se Ivanjica prikaže u što boljem svetlu, kako domaćem tako i stranom tržištu, a akcenat će biti na promociji „Nušićijade”, ivanjičkog praznika humora i festivala kulture i zabave, objašnjava Miloje Ostojić iz ove organizacije.

– Ove godine imamo dosta novih sadržaja koje ćemo ponuditi potencijalnim turistima. Što se tiče samog smeštaja, imamo dosta novih smeštajnih jedinica koje se odnose na privatni smeštaj. U Katićima su nove vile, ekskluzivnog sadržaja, opremljene za najzahtevnije goste, a u pripremi su i novi smeštajni kapaciteti Vile Bešević. Obeležili smo planinarske, pešačke staze i biciklističke staze. Na planini Mučnju ćemo izgraditi vidikovac gde se nalazi jedan od najlepših pogleda u Srbiji, a time ćemo planinarima omogućiti da naprave fotografije na samom vrhu planine. Što se tiče događaja planiranih za predstojeću sezonu, gosti će imati prilike da prisustvuju raznim manifestacijama, od kojih poseban akcenat stavljamo na „Nušićijadu“ koju ćemo na Sajmu posebno predstaviti 22. februara sa početkom u 16.00 časova i tu će, pored glumca Milana Milosavljevića u liku Branislava Nušića, biti još neko od ranijih učesnika koji će zajedno sa njim izvesti nešto iz komada Branislava Nušića. Ovaj festival će biti održan od 23. do 25. avgusta, kaže Ostojić.

Značajan porast broja stranih posetilaca

TO Ivanjica je tokom prethodne godine zabeležila značajan porast broja posetilaca, naročito stranih turista.

– Imali smo porast broja stranih gostiju za nekih 60 odsto u odnosu na 2017. godinu i blagi porast domaćih gostiju kojim smo zadovoljni. To je ono što je evidentirano preko Republičkog zavoda za statistiku, a prema našim informacijama, bilo je dosta dolazaka i prolazaka kroz Ivanjicu koji nisu bili evidentirani. Što se tiče stranaca, bilo ih je iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Nemačke, Italije, ali i Kine. To su gosti koji obilaze Balkan i to su njihove ture koje se odnose na zapadnu Srbiju, kaže Miloje Ostojić.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *