Претрага
[rstr_selector]
Image by Paul Brennan from Pixabay

Izgradnja vodosistema za Bresnicu i okolinu u drugoj polovini godine

U Čačku je danas održan sastanak predstavnika Saveta mesnih zajednica Bresnice, Bečnja, Mrčajevaca i Donje Gorevnice sa jedne strane, i čačanskog „Vodovoda“, JKP „Moravac“ i gradskih čelnika sa druge, kako bi se pronašlo rešenje za višegodišnji problem vodosnabdevanja meštana ovih sela, pre svega Bresnice.

Projektom predviđeno fazno priključivanje

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kaže da je najveći deo  projektne dokumentacije za vodosistem sa koga će se snabdevati ova sela urađen, a da će nakon dobijanja građevinske dozvole, koju očekuje u maju, krenuti prvi radovi.

– Po pitanju ovog problema u poslednjih godinu dana urađeni su veliki pomaci. Završeno je 95 odsto projektne dokumentacije. Očekujemo u toku marta da Skupština donese odluku o pribavljanju izgradnjom kako bismo već u toku maja ove godine mogli da dobijemo građevinsku dozvolu i nastavimo razvijanje tog vodosistema. Zaključak sa ovog sastanka jeste da mesnoj zajednici Bresnica mora da se obezbedi hidrant kako bi meštani imali vodosnabdevanje. Mi ćemo u ovoj fazi sanirati krak ka Vučkovićima, zatim ka Gajovićima i Tošićima, nakon čega ćemo nastaviti mrežu od „Fleksa” ka Bresnici. Ono što time dobijamo jeste rasterećenje mreže, a pored toga  ćemo kopati i novi bunar koji je već projektom predviđen. Poenta je da se ne ugroze postojeći sistemi, odnosno ona domaćinstva koja se već snabdevaju sa vodosistema Guševac, i da fazno priključujemo ostale korisnike, kaže gradonačelnik.

Poslednja faza rekonstrukcije biće u Lečićima

On navodi da će poslednja faza u rekonstrukciji vodovodne mreže biti Lečići gde postoji 12 domaćinstava, kao i da se očekuje da će za par godina svi imati ispravnu vodu za piće.

– Lečići će ostati u poslednjoj fazi jer je to mesto dosta udaljeno i ima mali broj domaćinstava, ali važno je da smo i za to pronašli rešenje. U narednim godinama radićemo na nastavku vodovodne mreže, a očekujemo da će za par godina svi imati ispravnu vodu za piće. Podsetiću da smo mi u novembru 2016. godine krenuli sa projektnom dokumentacijom i da sada, posle godinu i četiri meseca, dolazimo do građevinske dozvole, objašnjava gradonačelnik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *