[rstr_selector]
Foto: Pixabay

Izgradnja vodovoda u Bresnici sve izvesnija

Predstavnici Mesne zajednice Bresnica u petak su imali sastanak sa gradonačelnikom Čačka u vezi sa rešavanjem problema izgradnje vodovoda u najvećem čačanskom selu. Prema rečima Radovana Spasojevića, predsednika Saveta Mesne zajednice, sastanku su prisustvovali i predstavnici „Gradca”, „Moravca” iz Mrčajevaca kao i projektant iz čačanskog „Vodovoda”. Na sastanku je rečeno da je urađena projektna dokumentacija, kao i da je dobijena saglasnost od „Srbijagasa” i „Puteva Srbije”, a da se dobijanje građevinske dozvole očekuje u narednih dvadesetak dana.

Trenutno ne postoje tehnički uslovi za ugradnju hidranta

Meštani Bresnice su prilikom prethodnih obraćanja nadležnima tražili da se postavi hidrant kako bi rešili problem vodosnabdevanja, međutim, Spasojević kaže da trenutno ne postoje tehnički uslovi za to.

– Sada ne postoje tehničke mogućnosti da se taj hidrant ugradi jer je cev koja je postavljena od Mrčajevaca do Bresnice tanka i ne bi mogla to da podmiri. Ukoliko bi se postavila cev Ø 160, onda bi postojala mogućnost za ugradnju hidranta čime bi jedan deo naše Mesne zajednice bio podmiren vodom, kaže Spasojević.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *